Un pas către o posibilă colaborare

342 0

Cîțu spune că se va încerca majoritate în jurul PNL după votul de pentru miniștrii USR, dar funcția de premier rămâne la PNL

 

Florin Cîțu, noul președinte al PNL a declarat azi că parlamentarii liberali nu vor vota nici în comisii, nici în plenul parlamentului miniștrii USR propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș, dar că nu exclude varianta alegerilor anticipate și că PNL arată deschidere către USR. Cu alte cuvinte, că îngroapă securea războiului.

Luni, în ședința BEx, liberalii au decis că se vor abține la voturile pentru candidaturile miniștrilor din acest guvern. Vor fi prezenți, vor asigura cvorum, dar nu vor vota. Totodată, cei din PNL sunt deschiși  pentru o reluare a discuțiilor cu USR.

„Noi arătăm aici maturitate, arătăm deschidere. Parlamentarii PNL nu se vor ridica din bancă și nu vor merge să pună bila împotriva acestui guvern, așa cum s-a întâmplat în partea cealaltă, deci arătăm că vrem să depășim acest moment. Ce a fost în trecut a fost în trecut, haideți să rezolvăm problema de mâine”, a mai spus Cîțu, arătând că, dacă și „PNL va încerca să facă o majoritate în jurul PNL după votul de mâine. Vom pune pe masă toate opţiunile, soluţiile pentru această iarnă, vom vedea după aceea care este răspunsul. (…) Protocolul, dacă vă uitaţi la el, este simplu: PNL în această coaliţie are funcţia de premier. Toţi trebuie să ne asumăm această guvernare. PNL are nişte decizii proprii și niciun alt partid nu poate să cenzureze deciziile PNL” a spus premierul interimar, care, în cazul că această criză politică se va prelungi, poate rămâne premier până în primavera anului următor.

USR dovedește aceeași deschidere, discuțiile între cele două partide se pot relua.
Probabil, într-un moment de luciditate, cei de la USR ar putea arealiza că a-și pierde mandatele și guvernarea ar putea fi un pas către sfârșit, întrucât sondajele arată că pierd constant și continuu procente.

„Avem şi acest plan pe masă pentru a ne asigura că românii nu suferă de pe urma iresponsabilităţii clasei politice”, a spus preşedintele PNL.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *