Decizie PNL: Nicolae Ciucă, propunerea de premier, guvern minoritar PNL-UDMR

290 0

Poate că ar fi momentul ca un militar să pună  piciorul în prag

Partidul Național Liberal îl va propune pe fostul șef al Statului Major, Nicolae Ciucă pentru funcția de premier la consultările cu președintele Klaus Iohannis, de la Cotroceni.

Întrucât propunerea de gvern a lui Cioloș a picat cu brio, și, să ne amintim, USR au forțat actuala criză politică, votând moțiunea împotriva guvernului Cîțu, alături de PSD și AUR, de asemenea, foarte recent, Cioloș a cerut suspendarea Presședintelui Iohannis, hotărârea celor de la PNL pare una cât se poate de justificată și de bun simț.

Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare.

Varianta cu Nicolae Ciucă prim-ministru a fost propusă după o discuție în format restrâns între președintele Klaus Iohannis și conducerea PNL.

Având cele mai multe procente la alegeri, liberalii vor vrea să ocupe toate ministerele cu prerogative de avizare, dar și ministere importante precum Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării.

Nicolae Ciucă a mai fost prim-ministru interimar în trecut, după demisia lui Ludovic Orban în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020. Atunci, numele lui Ciucă a apărut ca posibil candidat de prim-ministru al PNL, însă, într-un final, soluția agreată în coaliție a fost cu Florin Cîțu la conducerea guvernului.

Liberalii sunt primii care se vor prezenta la consultări cu președintele, de la ora 11:00. Consultările au fost inițiate de președinte după ce, miercuri, Parlamentul nu a acordat votul de încredere cabinetului propus de Dacian Cioloș.

Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL în octombrie și a candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 pentru un loc în Senat.Este militar de carieră.
Având în vedere situația actuală, cu isteriile conspiraționiste, gradul de vaccinare foarte redus și reticența stupidă a populației, poate că un militar de carieră este ceea ce țara are nevoie în momentul de față.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *