Florin Cîtu își laudă OUG. Asteptăm normele pentru săptamâna aceasta

670 0

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a transmis, vineri, într-un mesaj video pe Facebook, că ordonanța de urgență (OUG) adoptată joi privind amânarea cu până la 9 luni a plății ratelor „este unică în Europa”, iar Guvernul Orban va „reveni rapid cu normele de aplicare” – săptămâna aceasta, luni sau joi.

#RomaniiTrebuieSaStie

Publicată de Florin Cîţu pe Sâmbătă, 28 martie 2020

OUG este unică în Europa pentru că se referă la toţi debitorii, persoane fizice şi persoane juridice, pentru toate tipurile de credite. Suspendarea se aplică pe o perioadă de una până la 9 luni. Sunt mai multe ţări care fac acest lucru pe o perioadă de trei luni, o lună, ş.a.m.d. Vom veni cu normele de aplicare foarte rapid, sper luni în şedinţă de Guvern dacă nu cel mai târziu joi”, a spus ministrul Finanţelor.

El a precizat că, în cazul în care este nevoie, perioada pentru cererile de suspendare va fi prelungită şi după perioada stării de urgenţă.

Pe toată această perioadă comisioanele vor fi susţinute de bănci care, totodată, vor trebui să se finanţeze din piaţă, cu costurile aferente. În Ordonanţă nu scrie nimic de comisioane. Comisioanele sunt susţinute pe toată perioada de sistemul financiar-bancar. Faptul că băncile nu primesc aceste rate pe toată această perioadă înseamnă că trebuie să se finanţeze din piaţă cu dobândă, iar această dobândă este susţinută tot de bănci. Nu există nimic în această ordonanţă despre aceste costuri.

Florin Cîtu a încercat astfel să raspundă asociaţiilor care reprezintă consumatorii au acuzat că ordonanța nu sprijină în mod real debitorii, ci acordă beneficii substanţiale băncilor şi instituţiilor financiare nebancare şi sunt chiar mai dezavantajoase decât unele dintre soluţiile propuse de anumiţi finanţatori.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Popriri

Postat de - 13 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitter„În calitate de deputat liberal voi depune mâine la Parlamentul României o propunere legislativă de modificare şi completare a Codului…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *