Deputat Laurențiu Nicolae Cazan, PNL: trecem iarna cu bine

418 0

 

Deputatul liberal Laurențiu Cazan salută faptul că, recent, Camera Deputaților a aprobat toate cele 3 măsuri prin care se încearcă protejarea populației în fața scumpirilor considerabile la energia electrică și la gaze.
Din păcate, România oricum avea cele mai ridicate prețuri la energia electrică, iar asta, nu de un an-doi, ci de mulți ani, răstimp în care mai multe guvernări au trecut peste noi. 

“PNL a găsit cele mai bune soluții pentru facturile la electricitate și gaze: plafonare, compensare, amânare! Aproape 15 milioane de români vor beneficia. Facturile vor fi la același nivel ca în 2020, în ciuda creșterii majore a prețurilor la nivel mondial. Sunt plafonate prețurile la energie pentru spitale, pentru școli!

Camera Deputaților – în calitate de cameră decizională – a aprobat azi legea privind plafonarea, compensarea și amânarea facturilor la energie. Legea merge la promulgare. 

Plafonarea prețului se va face la distribuitor, nu la producător (ca să nu punem în pericol investițiile, ca să nu ajungem în viitor în crize similare). Prețurile plafonate– 1 leu kilowatt oră la curent electric și 0,37 lei kilowatt oră la gaze. Plafoanele reprezintă preţul final facturat pentru clientul casnic. Dacă prețul se duce peste 1 leu/kw, intervine plafonul. Plafonarea se aplică pentru perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022.”
Specialiștii spun că, cu asemenea măsuri, facturile ar trebui să scoată din buzunarul cetățeanului cam aceleași sume ca anul trecut. 

K.R. 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *