Vești bune, dar se poate și mai bine: România se vaccinează. Peste 7.000.000 de persoane sunt acum vaccinate cu schemă completă

631 0

Joi, 18 noiembrie, am depășit pragul de 7.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă.

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.

Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare și de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizareși, înainte de toate, scade foarte mult riscul de deces.

 

În atenția celor care strigă  „tratament, nu vaccin”

Pfizer abia au cerut săptămâna aceasta autorizarea unei pastille anti-COVID eficiente 89%, care se ia in primele 3 zile de la apariția simptomelor. Se numeste Paxlovid. Deocamdată, abia guvernul american intenționează să cumpere 10 milioane de doze.

Mai exista un tratament antiviral, molnupiravir, autorizat la începutul lui noiembrie într-o primă ţară, Regatul Unit, produs tot de americani.

Alte tratamente eficiente nu sunt in farmacii, la noi. Exista Favipiravir, dar se folosește numai în spitale.

Senatoarea Șoșoacă, cercetată penal de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei, a instigat permanent românii să nu se vaccineze, acuzând că farmaciile nu vor să le vândă medicamente. Numai că, aceste medicamente nu există la noi, în farmacii și, dacă s-ar găsi, ar avea un preț exorbitant.

Evident, deocamdata, tot vaccinul este solutia.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *