Încep controalele la carnea de porc pentru Sărbători

612 0

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va demara de săptămâna viitoare controale „şoc” specifice sărbătorilor de Crăciun, în toate zonele din ţară unde se comercializează carne de porc.

Capcana pentru cumpărători este când aud de un preț mai mic, deși, supermarketurile au adeseori campanii și promoții prin care prețurile devin foarte accesibile. O altă capcană este tentația  de a cumpăra “carne româneasdcă, cu gust”, nu ca “cea de import, din plastic”, o marotă falsă ce circulă de câțiva ani. De parcă, alimentația rațională, comunistă, ne-ar fi oferit carne de lux, ci nu acei “adidași de porc” și slănină cu șoriciul ca talpa, ce se găseau în comerț.

Numai că, aceasta poate fi contaminată cu parazitul trichinella spiralis  și provine din zonele neautorizate. Inspectorii  ANSVSA vor oferi instrucţiuni cu ceea ce înseamnă trichineloza şi unde se recoltează probe și vor fi făcute afișe, care vor fi expuse vizibil și informațiile vor fi postate și pe site.

Medicii veterinari vor asigura permanenţa începând cu 1 decembrie, astfel încât oamenii să poată efectua examenul trichineloscopic al cărnii provenite din porcii sacrificaţi în gospodăriile proprii. Acest lucru va fi posibil și în zilele de weekend, deoarece, în general, către finele săptămânii, oamenii au mai mult timp liber și pot să se ocupe de sacrificarea suinelor și prepararea cărnii.

Trichinella este o boală păcătoasă pentru om, efectele sale pot dura mult, tratamentul este dificil, iar pentru copii sau vârstnici poate fi fatală, din păcate.

Vor fi amenajate locuri special sau puse la dispoziția celor ce doresc să își veridfice carnea de porc, iar investigația va costa pentru solicitanți numai 25 de lei, restul fiind acoperit de instituție.

Articole asemănătoare

Situație Coronavirus Vâlcea

Postat de - 22 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterÎn perioada minivacanței de Paște, structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea au efectuat, în sistem integrat, peste…

The Show Must Go On

Postat de - 16 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterQUEEN   Tinerețea noastră, adolescența și frumoasa perioadă din studenție  au fost, în pofida vremurilor cenușii,  marcate și influențate de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *