Investiții noi la Mihăești

839 0

Comuna Mihăești se află pe locul al șaptelea, ca nivel economic, între cele 89 de localități vâlcene, cu venituri de peste 30 de miliarde de lei din surse proprii, în anul 2020.

Ocupă locul al doilea, între comune, după Budești, cu o uriașă resursă industrială – aproximativ 180 de agenți economici își desfășoară activitatea aici, urmând ca încă trei mari companii să investească în Mihăești.

Ca nivel de populație, localitatea a depășit de mult 7.500 de locuitori oficial, neoficial, rezidenții din Mihăești fiind în jur de 10.000, ceea ce plasează localitatea peste mai multe orașe din județ.

Numărul de locuințe noi este de câteva sute pe an, iar majoritatea celor care se stabilesc aici migrează din orașe sau județe învecinate. Utilitățile, apropierea de Râmnicu Vâlcea, dispunerea comunei într-un relief armonios, toate acestea sunt criterii care au determinat această migrație a orășenilor, localitatea având cea mai mare creștere demografică din tot județul, dar și cea mai rapidă, după Vlădești.

”Este un adevăr, vin foarte mulți oameni care cumpără, care construiesc aici, care renunță la viața de oraș. În timpul pandemiei, pot spune că au fost câteva sute de familii care au ales localitatea noastră. Noi investim aici în drumuri, în extinderea de gaze, în școli, în gradinițe. Avem o sală de sport polivalentă, un sediu de dispensar care se pretează la multe alte activități medicale, nu doar medicină de familie”, declară primarul Constantin Bârzăgeanu.

În afara de aceste investiții publice, se lucrează la documentație pentru complexul de agrement – ștrand și parc, la Negreni, finanțat prin FLAG.

”Și pot spune că deja suntem căutați de cei care vor să facă turism. Un important om de afaceri din Râmnic urmărește să investească într-un spațiu hotelier în zona Govora. E un prim pas pentru a deschide, în mod concret, această latură a turismului. Deși noi avem aici un important obiectiv de patrimoniu și mă refer la Mănăstirea Govora”, a completat primarul.

 

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *