Festivalul Colindului Vâlcean, ediția a VI a

112 0

Gala Festivalului Colindului Vâlcean, care va reuni laureaţii celor patru ediţii zonale, va avea loc pe 17 decembrie, începând cu ora 17,00, în sala de festivităţi a Consiliului Judeţean Vâlcea, pe scenă, alături de colindători vâlceni, urmând să urce şi cunoscutul interpret de muzică populară maramureşean Grigore Leşe, invitatul special al organizatorilor – Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea.

“Suntem la ediţia a VI-a şi această ediţie va fi specială. De ce? Pentru că suntem în aceste restricţii pandemice şi atunci ne-a venit ideea să nu facem doar în sala Consiliului Judeţean, cu restricţiile de rigoare, pentru că vor fi participări limitate ş.a.m.d. Vom avea patru ediţii zonale, în care vom strânge zone din judeţul Vâlcea, la Horezu, la Băbeni, la Prundeni şi la Titeşti, unde se va ţine practic Festivalul Colindului Vâlcean”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Radulescu.

Măsura de a organiza evenimentul din acest an în patru locaţii diferite a fost luată ca urmare a restricţiilor impuse în această perioadă de pandemia de COVID-19.

„Recunosc că mândria de a fi vâlcean m-a determinat să organizez acest festival al colindului vâlcean. Mă bucură și îmi plac colindele transilvănene, bucovinene, însă, la Vâlcea, colindul are un farmec aparte. În urmă cu șase ani, am organizat prima ediție a Festivalului Colindului Vâlcean cu gândul de a readuce în atenția publicului obiceiurile și colindele noastre tradiționale, dar și de a-i oferi acestuia un spectacol inedit. Și pentru că traversăm vremuri complicate, ediția de anul acesta se va desfășura în patru locații diferite, iar laureații se vor reîntâlni într-o Gală a Festivalului, care se va desfășura la Râmnicu Vâlcea. Le mulțumesc primarilor pentru implicare, cetelor de colindători pentru că au răspuns prezent la fiecare ediție, dar și celor care au contribuit la organizarea, an de an, a acestui festival devenit deja tradiție” a declarat Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

ZONA HOREZU – Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” Horezu, 7 decembrie 2021, ora 12:00; ZONA BĂBENI – Casa de Cultură „Dragoș Vrânceanu” Băbeni, 8 decembrie 2021, ora 15:00; ZONA DE SUD – Căminul Cultural Prundeni, 9 decembrie 2021, ora 14:00; ZONA DE NORD/LOVIȘTEA – Căminul Cultural Titești, 10 decembrie 2021, ora 16:00; RÂMNICU VÂLCEA – Sala de spectacole și festivități a Consiliului Județean Vâlcea, 17 decembrie 2021, ora 17:00. (Sursa: AGERPRES)

 

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *