Moș Nicolae a adus politicienilor după cum ne-au dat și ei nouă

535 0

Moș Nicolae vine cu daruri pentru cei mici. Dacă au fost cuminți, primesc dulciuri și jucării. Dacă părinții au bani, unii primesc BMW-uri și fetițe cu fițe. Fetițele țe și buzițe primesc SUV-uri cu care calcă pietonii care îndrăznesc să traverseze pe la semafor.

Cei răi, primesc tot așa. Sau, joarde, cărbuni, ori nuielușe împodobite simbolic, cu nuci poleite.
Anul ăsta, au primit daruri și politicienii, după cum ne-au dat și ei nouă.

Bineînțeles, Șoșoaca de AUR a fost prima, fiind și fetiță. Cea mai apriga antivaccinistă din România a primit o seringă maaare-mare cu boosterul, fiindcă Moș Nicolae, care le știe pe toate, auzise el că senatoarea patrioților s-a cam vaccinat anul ăsta. Moșul i-a lăsat o scrisoare, în care i-a amintit că dacă nu e cuminte, nu lasă vociferatul la megafon și minciunelele și nu se vaccinează cu doza 3, primește bătăiță la poponeț și negi de vrăjitoare.

Ciolacu, fiindcă, nefiind la guvernare, nu a făcut nimic, dar absolut nimic, a primit aproape jumătate din guvern și e șef mare în parlament. Lumea nu l-a înjurat nici pentru pandemie, nici pentru economie, nici pentru măsuri, fiindcă nu a avut ce să facă nici bun, nici rău ca să fie înjurat, așa că, a primit premiul cel mare și un megafon, să-și strige în bâlci  la el promisiunile, treabă pe care o face toată ziua, cu mare succes la impresionabili.
Dragnea, fiind un mic erou și aproape martir al pușcăriilor, a primit un partid nou-nouț, cu care să-i enerveze pe foștii colegi din PSD, fie să le pună cricul la alegerile viitoare, ca să nu ajungă pe butuci.
Simion, dacul pursânge, frate cu Dodon, a primit o sumedenie de adepți pe măsura lui și asta zicem noi că e o pedeapsă destul de mare.

Cioloș, fiindcă nu a fost băiat cuminte și a cerut prea multe la negocierile cu liberalii, deși ieșise cam șifonat la ultimele parlamentare, și fiindcă a votat moțiunea de demitere a lui Cîțu, a primit de la Moșul opoziția, pe care s-o împartă bucuros cu tovarășii lui Simion, cu care adunat voturile alea în cutia schimbării guvernului.

Barna a primit o hăinuță și mai mică, cu mâneci și mai scurte și cu năsturași care sar pe rând, ori de câte ori emite o nouă terorie originală de-a lui.

Cîțu, fiindcă a fost altfel decât alții, a ținut-o cam pe-a lui și fiindcă vâlceanul nostru micuț de stat e cam tare la sfat, are o nouă provocare după gestionarea pandemiei și creșterea economiei; cum să dobori PSD-ul, sau cum să te doboare el pe tine de la guvernare.

Iar Orban, îngerul căzut al PNL-ului, care a pus tot sufletul pentru frățioriii useriști, cărora le făcuse cadou o tolbă de ministere și posturi, numai să nu mai facă atâta guriță, va primi ce a primit și Nicușor Dan de la frățiorii useriști; un partid confiscat, din care să plece cu buzița umflată, poate tot înapoi la liberali, după ce vor încheia pacea de la Modrogan.

K.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *