Roamingul rămâne gratuit în Europa

373 0

Mai există și vești bune

În noianul de vești negative sau îngrijorătoare cu care încheiem anul, iată că mai există și câte o veste bunicică; roamingul rămâne gratuit pentru toți europenii, inclusive români, în toată Europa, încă 10 ani.

Este rodul unui acord politic la care au ajuns Parlamentul European și statele membre. Sistemul care prevede că cetățenilor europeni nu li se pot aplica taxe suplimentare pentru apelurile efectuate sau datele utilizate în timpul călătoriilor în interiorul UE a fost prelungit cu 10 ani, anunță Comisia Europeană.

Vom putea să sunăm, să transmitem mesaje text și să folosim datele mobilede fiecare data când călătorim în interiorul Uniunii, fără să plătim  costuri suplimentare și , desigur, beneficiind de calitate.

Apelurile și serviciile de urgență vor fi mai ușor accesibile. De asemenea, utilizatorii vor beneficia de informații clare referitoare la situația în care li s-ar putea percepe taxe suplimentare accidentale pentru un serviciu utilizat în roaming. Acest lucru se poate întâmpla atunci când călătorim cu avionul sau vaporul, grație racordării la alte rețele decât cele convenționale.

Regulamentul va intra în vigoare la 1 iulie 2022.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *