Spitalul din Bălcești va fi reabilitat în vederea redeschiderii  

1527 0

Primăria orașului Bălcești a făcut anul trecut demersuri pentru a obține o importantă sumă de bani spre a putea redeschide Spitalul orășenesc din localitate. Mai exact, este vorba de peste 20 de milioane de lei, bani obținuți de la Compania Națională de Investiții.

Unitatea a fost închisă cu 10 ani în urmă de către Ministerul Sănătății și, cum se întâmplă de obicei, oamenii au trebuit să se descurce cum au putut, apelând la alte spitale din județ, și așa puține, pierzând timp și bani. Este mai lesne să ajungi la Craiova decât la Râmnicu Vâlcea, distanța fiind aproape la jumătate de reședința de județ vâlceană.

De această unitate spitalicească depind zeci de mii de oameni din partea sudică a județului.

Clădirile, rămase într-o stare necorespunzătoare vor intra în acest an în plin process de reabilitare. Vor funcționa mai multe importante secții, fiecare, cu mai multe saloane: Medicină internă, Chirurgie generală, Pediatrie, Obstetrică-ginecologie, Anestezie şi Terapie Intensivă, un laborator de analize medicale şi radiologie şi imagistică medicală.

C.R.

 

Articole asemănătoare

Bălcești

Postat de - 19 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterBălcești este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitatea componentă Bălcești (reședința), și din satele Benești, Cârlogani,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *