Un suc natural de mare ajutor în această perioadă

1542 0

O răceală sau o gripă uşoară se manifestă prin următoarele simptome: rinoree, nas înfundat (congestie nazală), dureri în gât, ochi roşii, lăcrimoşi, strănut, tuse, febră uşoară, dureri de cap, stare de oboseală.

În general, simptomele de răceală şi gripă ating intensitatea maximă în una până la trei zile şi durează până la zece zile.

Iată reţeta unui suc natural, de mare ajutor în această perioadă:

Ingrediente:

  • 300 ml suc natural de sfeclă roşie;
  • 200 ml suc natural de morcovi;
  • sucul proaspăt stors de la o lămâie;
  • cinci linguri suc de ceapă;
  • patru crenguţe de mentă sau două linguri plantă uscată;
  • miere;
  • sare, piper negru, proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Se amestecă sucul de sfeclă cu sucul de morcovi şi cu cel de lămâie. Se toarnă şi sucul de ceapă, după care se adaugă menta. Se completează cu puțină sare, miere şi piper negru măcinat, după gust.

Sucul se lasă să stea la temperatura camerei timp de trei ore, după care se scoate/ strecoară menta.

Administrare

Se beau câte 50 ml suc, cu înghiţituri mici, între mesele principale, în decursul unei zile, până la terminarea întregii cantităţi.

Sucul de sfeclă roşie conţine vitamina C, cu rol esenţial în menţinerea funcţionalităţii sistemului natural de apărare al organismului.

Sucul de morcovi are efecte antibacteriene directe şi, în plus, măreşte rezistenţa organismului la agresiunile microbiene de orice fel (molecula sa este asemănătoare cu cea a sângelui).

Sucul de lămâie conţine vitaminele C şi B, calciu, fosfor, magneziu, riboflavină, proteine şi hidraţi de carbon, toate acestea ne pot ajuta în perioada rece a anului.

Sucul de ceapă are proprietăţi antiinfecţioase, acţionând ca un antibiotic natural.

Menta are un uşor efect de scădere a temperaturii organismului, face accesele de febră suportabile, reduce senzaţia de vertij şi de confuzie mentală.

Mierea are efecte emoliente în tusea iritativă, efecte expectorante în tusea umedă, ajută la refacerea epiteliilor lezate de infecţiile respiratorii.

Uleiurile volatile din piperul negru au un efect antiinfecţios puternic asupra căilor respiratorii.

 

Mihaela Iliescu

Consumă aceste alimente și condimente, de mare ajutor în sezonul rece

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *