Tina ’80

1038 0

În calendarul spiritual al Râmnicului, astăzi, 25 ianuarie este zi încărcată de lumină, chiar dacă este în miez de iarnă. O sărbătorim pe Tina Popa, artist plastic, care, așa cum spunea criticul de artă Corneliu Antim: „nu contenește sa ne ofere bucuria de a descoperi în toate,ca și în noi înșine frumosul împlinindu-se la scară umană. Așa se face cum că cel mai convingător autoportret al său este constituit din suma tablourilor pe care le-a pictat.
Profesoară, muzeograf, inițiator și organizator de tabere, întrate în zestrea patrimonială a comunității, Tina Popa pășește cu lumină, culoare și profunzimea trainiciei in cel de al optzecilea an.
Pentru Tina Popa pictura e „patima și pâine, chin și plăcere. Creația mi-a hrănit existența. Dacă nu as fi transformat realitatea un vis, nu as fi putut sa rezist. Pot face orice, tot pictura iese” ne-a mărturisit artista.
Omul sfințește locul, artistul sfințește totul” A fost sloganul taberelor de creație organizate de Tina Popa in Dealul Malului în casa cuib plina de căldură patriarhală, cu zestre de familie, cu vesminte, ceaiuri tămăduitoare, uleiuri, pomade și alămuri, scoarțe cu păsări în zbor și flori de câmp , cu povesti spuse și nespuse.
Frumusețea e lângă noi în noi, nu o vedem pentru că privim prea departe. În fiecare din noi e rai și iad „ A mai spus Tina Popa, pentru care : „Dumnezeu e peste tot, noi ii dam formă. Vibrațiile credinței și frumosului te vindecă. Crezi – exiști!
Tina Popa ilustrează perfect un alt crez al său: „Artă în orice-armonie

La mulți ani, Tina Popa!

Valeria Tănase

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *