Deputatul Eugen Neață sare în apărarea Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

447 0

“O ascensiune care trebuie oprită!”

 

Deputatul social – democrat vâlcean Eugen Neață sare în apărarea colegului de partid, ministrul nou al Sănătății, Alexandru Rafila.

Ca și predecesorii săi de la PNL sau USR, Rafila, ca ministru al Sănătății, este implicit supus unui atac continuu venit din mai multe direcții, noi am spune că cei de la AUR excelează în a arunca o pată neagră asupra a tot ceea ce au întreprins liberalii și social-democrații, cărora le pun în cârcă eșecurile legate de gestionarea pandemiei, aceasta implicând faptul că, cei de la AUR recunosc, în sfârșit, că există virus, după ce l-au negat încontinuu și au militat și protestat asiduu pentru nepurtarea măștii, instigând populația să nu se vaccineze. În România au pierit peste 50.000 de oameni de la începutul pandemiei, răpuși de această nenorocire.

Deputatul Neață este adept al vaccinării și,  din solidaritate cu ministrul Rafila, care este adeptul prevenției, împarte vina între mai mulți protagonist. Textul deputatului este o pledoarie în favoarea minisrtului.

“O anume propagandă și-a îndreptat toate tunurile pe ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Când o putere de foc atât de mare se concentrează asupra unei singure persoane, oricare dintre oamenii de bun simț se uită cu și mai mare atenție la țintă, nu la ucigaș. Alexandru Rafila este un specialist în sănătate, nu un lipitor de afișe electorale. Este prima calitate a celui mai vânat om al momentului. Alexandru Rafila nu este doar un medic, ci și un profesionist care a făcut parte din cea mai importantă rețea pe care civilizația umană a înființat-o pentru protecția sănătății mondiale. Este un practician la cel mai înalt nivel de la care se pot vedea bolile umane pe această planetă. Poate acesta este și motivul pentru care a adus în fruntea ministerului sănătății o abordare sistemică, îndreptată spre prevenție, a modului în care se luptă astăzi cu această pandemie. Pașii acestei strategii au fost clari pentru toată lumea: testare și prevenirea spitalizării, tratament timpuriu în ambulatoriu, asigurarea antiviralelor pentru tratament timpuriu și a medicamentelor în spitale.

Alexandru Rafila a scos sistemul de sănătate din România din abordarea haotică a pandemiei și l-a condus în câteva săptămâni spre o strategie clară și proceduri care să limiteze numărul de morți, cheltuielile inutile și scăderea speranței publice. Când faci așa ceva riști foarte mult, bineînțeles. Corul propagandistic al celor care au pe conștiință cel mai mare val de mortalitate pe care l-a cunoscut țara în toamna trecută (peste 30 de mii de oameni) a pus tunurile pe Alexandru Rafila pentru a-l opri din acțiunea bine argumentată și bine organizată, cu care înfruntă acest val al pandemiei. Interesantă imagine, aceasta a compromiterii acțiunii unui om înainte de a se vedea rezultatele. Pentru unele grupări politice – și profesionale (de ce nu?) – este un adevărat sport național să-l lovești mortal pe cel a cărui ascensiune nu mai poate fi oprită. Alexandru Rafila este ținta momentului pentru gruparea războinicilor de carton care, atunci când au avut posibilitatea să-și arate priceperile și pregătirea, n-au arătat decât dezorganizare și mulțimi de victime nevinovate.

Urâta mai este propaganda îndreptată împotriva celor care au cu adevărat ce oferi oamenilor care au atâta nevoie de ajutor!”

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *