Povestea cafelei Arbusto

1418 0

Daniel Țurcan: Am creat “ARBUSTO  COFFEE  ROASTERS” pentru a oferi fiecărei persoane șansa unui moment unic, de relaxare, alături de o cafea de specialitate ce se remarcă prin prospețime, savoare și emoție.

Boabele de cafea merită să le tratăm cu dragoste, deoarece ele

călătoresc către noi numai din regiuni cheie de creștere din lume.

Astfel, creăm o conexiune cu fiecare lot  pe care îl prăjim și ambalăm.

Acum este momentul să te răsfeți cu o cafea unică și rafinată, care

nu are termen de comparație cu mărcile comerciale de pe piață.

Meriți o cafea mai bună.

Te așteptăm la Arbusto Coffee Roasters!”

 

Într-o atmosferă foarte primitoare, la Cafeneaua Arbusto, recent inaugurată, am avut un dialog interesant din care am aflat lucruri noi. Aici, în plin centrul Râmnicului, doi antreprenori tineri, Daniel și Andreea Țurcan, întorși recent din Anglia, au îndăznit și reușit să ne ofere cafenea cu aer occidental, binevenită în orașul nostru de provincie. Iată ce ne-au povestit:

Corina Enache: Povestea cafelei  Arbusto?…

Daniel Țurcan: Da, sigur. Arbusto Coffee Roasters a pornit de la viziunea unei cafele perfecte. Ne plăcea foarte mult cafeaua. Eu și soția mergeam deseori în Italia și eram fascinați de ambientul și amablitatea din cafenele.

Ne-am gândit să îmbinăm munca și pasiunea noastră, în a crea un brand de cafea, prin care să oferim iubitorilor de cafea calitate și posibilitatea să încerce o cafea specială, proaspăt prăjită.

Am deschis prima dată o cafenea în Londra, deoarece locuiam acolo la acea vreme, dar, dupa 2 ani, am decis să ne reîntoarcem acasă, în Râmnicu Vâlcea și să continuăm povestea noastră cu cafea.

 

S-a dus vestea că este cea mai bună cafea, și pe bună dreptate. Dar și ambianța, după cum vedem, este foarte plăcută. Oamenii vin cu mare plăcere, suntem convinși, aici la dumneavoastră.

Avem o afacere de familie, ceea ce înseamnă că punem preț pe calitate și valorificarea personalității cafelei. Opinia clienților și celor apropiați nouă ne inspiră și ne îndrumă spre a împărtăși pasiunea noastră pentru cafea. Deseori, ne întreabă clienții, care este cea mai bună cafea și răspunsul meu este același: cea mai bună cafea este cafeaua care iți place ție!

Cafeaua pe care o servim noi are și o poveste, deoarece fiecare lot provine de la o fermă anume. Noi prăjim cafeaua în propria prăjitorie la Brezoi, avem rețete italiene tradiționale, preparăm cafeaua respectând rețetele, folosim lapte organic și punem multă dragoste. La noi, sigur, dacă dorești un espresso, de exemplu, va fi perfect.

 Și ca istoric al businessului? Cum ați început?…

Cum spuneam, este vorba de pasiune. Dacă faci ceea ce iți place, totul vine de la sine. Mergând în Italia în vacanțe, savuram o cafea, și la un moment dat, am zis: Gata! Ne deschidem o cafenea! De acolo, din acel loc a început totul.

Au urmat cursurile pentru a înțelege cum se face cafeaua, aveam pasiunea, îmi plăcea cafeaua, dar trebuia să înțeleg ce pași trebuie urmați, pentru a face lucrurile cum trebuie. Am lucrat în cafenele în Italia doar să învăț, am urmat cursuri on-line, am citit mult, am avut discuții pe forumuri de specialitate și  nopți albe.

În timpul acela locuiam în Marea Britanie și am deschis o cafenea în Londra, în centru lângă o școală italiană, deci, mulți italieni veneau să își bea cafeaua,  zilnic, la noi.

 

Ați rămas cu prietenii deosebite.

Sigur! Comunitatea este foarte mică, în special iubitorii de cafea de specialitate. Din momentul când intri în lumea cafelei, găsești foarte mulți oameni pasionați. Vorbim întotdeauna și schimbăm idei, cred în domeniul acesta mereu ai ceva de învațat. Mergem la toate expozițiile de cafea din străinătate și mereu este un prilej de bucurie să întâlnești oameni pasionați de ceea ce fac.

Dar este important pentru continuarea businessului?

În România sunt destule prăjitorii de cafea, momentan, cred că sunt peste 50 de prăjitorii. Piața este încă mică, cafeaua de specialitate acoperă cam 3% din necesarul de cafea pe piața din România, dar este în creștere. Cred că fiecare prăjitor de cafea își pune amprenta sa; noi am încercat să oferim o cafea proaspat prăjită la un preț corect.

Dar la noi în oraș, considerat un oraș mic, contează foarte mult.

Râmnicu Vâlcea nu este un oraș mic, sunt prăjitorii în orașe mult mai mici. Sunt foarte mulți oameni care încearcă cafea de specialitate pentru prima dată, sau au auzit de la un prieten despre cafeaua noastră. Noi am creat un loc în care să te poți bucura de o cafea de calitate într-un ambient plăcut.

Iar cafeneaua este un loc foarte primitor unde, sunt convinsă, oamenii vin cu plăcere. Un loc unde și-au făcut o “plăcere vinovată” de a veni aici pentru că se simt bine în compania cafelei dar și ambianța este deosebită.

Mulțumim! Asta am încercat să oferim, deoarce cafeaua trebuie să fie baută într-un ambient plăcut. Și eu și colegii noștri încercăm întotdeauna să oferim cafeaua care se potrivește clienților, ca și moto-ul nostru “Tu ce cafea bei?” oferim o cafea personalizată, pe gustul clientului; scurtă, cu lapte, fără, cum vrea clientul. Avem și cafea de origine, vindem cafea boabe sau măcinată pe loc, pentru diferite metode de preparare, pentru o cafea bună și acasă.

Da, și au nevoie oamenii…

Da, să fim mai fericiți, cred. Cred că și starea noastră influențează buna dispoziție. Cred că problemele de zi cu zi ne fac mai triști și, câteodată, uităm să ne bucurăm de lucrurile simple în viață.

Da, și grijile s-au înmulțit. Pentru noi este  ca o mică luminiță dar care se face din ce în ce mai mare , care ne încălzește sufletele. Ne încălzește și privirile văzând ceea ce ați realizat aici.

Mulțumim foarte mult pentru aprecieri!

Este minunat aici! Și sper din tot sufletul să continuați. Pentru că mulți s-au mai oprit din diverse motive dar eu cred că nu veți ceda așa ușor

Cu siguranță o să continuăm. Au fost foarte multe obstacole, dar nu ne-am oprit. Cum vă spuneam este vorba de pasiune, și facem ceea ce ne place. Cred că în momentul când faci ceea ce-ți place, urmezi cursul zilnic, nu simți că muncești.

 …Și se vede în rezultatele dumneavoastră și ale celor din jur. 

Sigur, sperăm că se vede că lucrurile la noi se fac cu multă pasiune și totul este făcut ca în momentul când vii la noi, să te poți bucura de câteva momente în care uiți de problemele zilnice.

Sunt convinsă că aici vin, cel puțin așa am simțit, mulți oameni iubitori de frumos. Pentru că la noi sunt oameni cu diverse meserii, ca în orice oraș. Dar, dacă văd ambianța aceasta plăcută pot veni și soameni de cultură, de artă.

Cred că profilul consumatorului este variat. Adică avem clienți care beau doar cafea de specialitate și vin pentru ce văd diferit de ceea ce este pe piață. Dar vin și foarte mulți avocați din zonă, pentru o pauză poate, sau un moment scurt de relaxare. Cred că iubitorii de cafea sunt din toate domeniile. Avem elevii de liceu, care prefer noutățile, sunt întodeauna în trend. Avem multe tipuri de cafele care sunt noi pe piață, de exemplu: Ginseng coffee, Mocca cu sos de ciocolată, Chai Latte, cu sirop natural diverse arome, produse naturale, vegane și multe altele. Și cei care vin să savureze o cafea pentru prima dată și descoperă o altă lume a cafelei.

Da, și parcă e și o sursă de inspirație. Simt că de aici omul pleacă îmbogățit. Și tinerii, și cei mai în vârstă pleacă de aici cu energie bună, fără discuție. Și așa cred că va fi în continuare. Vom reveni să vă susținem și să ne creăm nouă înșine o stare de bine, pentru că merităm, cu toții.

Mulțumim foarte mult! Așa este, încercăm să ajutăm clienții să afle mai multe despre cafea, despre procesare, și ajutăm întotdeauna cu sfaturi cum să faci o cafea bună acasă. Vă ținem la curent, cu siguranță. Întotdeauna o să gasiți la noi produse noi, produse locale, făcute artizanal.

 

Vă mulțumim, cu drag pentru acest  loc. Deși, eu personal, am venit pentru prima dată, am simțit emoție și mare plăcere. Vă dorim să aveți parte de un an cât se poate de bun!

 

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *