Guvernul, producătorii agricoli și retailerii caută soluții pentru ca economia să funcționeze în parametri buni

395 0

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit recent cu o delegaţie a producătorilor agricoli şi retailerilor din România, pe mai multe teme, cum ar fi, evoluția pandemiei, efectele creşterii preţurilor pe piaţa energetică, nevoia de asigurare a unui mediu predictibil pentru funcţionarea firmelor, susţinerea producătorilor agro-alimentari şi a industriei alimentare.

Executivul are în vedere necesitatea corelării măsurilor de protecţie a populaţiei împotriva pandemiei COVID-19 cu cele de susţinere a unui mediu economic competitiv, care să permită derularea afacerilor şi asigurarea locurilor de muncă.

Au fost luate o serie de măsuri, de către Guvern, în scopul limitării efectelor creşterii preţului la energie: preluarea impactului pe care cetăţenii îl resimt ca urmare a crizei energetice asigurarea de condiții pentru ca economia să-şi continue activitatea în condiţii eficiente. Au participat reprezentanți ai Guvernului, precum și ai producătorilor agricoli şi retailerilor –  membri ai Consiliului Director ai Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, AMRCR, de la Consiliul Director al Federaţiei Patronale a Reţelelor de Comerţ, ai Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară Asociaţiei Române a Cărnii, Asociaţia Forţa Fermierilor și Clubului Fermierilor Români.

M.R.

Articole asemănătoare

Orașul vaccinează satul

Postat de - 9 iulie, 2021 0
FacebookTwitterInstituția Prefectului Județul Vâlcea ne informează că, în cadrul campaniei naționale de vaccinare ” Orașul vaccinează satul”, echipele mobile se…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *