11 Aprilie – “Ziua națională a educației financiare”

656 0

Prin decizia Parlamentului României, începând cu acest an, ziua de 11 aprilie a fost declarată Ziua națională a educației financiare”.

La inițiativa Ministerului Educației, în săptămâna 11-14 aprilie 2022, profesorii pentru învățământul primar, gimnazial și liceal,  de toate disciplinele, sunt încurajați să organizeze activități de educație financiară, pe care le vor integra în planurile de lecție curente disciplinei, de la fiecare clasă din încadrare.

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, în baza parteneriatului ”Pactul pentru Educație Antreprenorială”, încheiat încă din anul 2019 cu Confederația Națională pentru antreprenoriat feminin (C.O.N.A.F.) România, organizează luni, 11 aprilie, ora 11.30, la Colegiul Național “ Mircea cel Bătrân”- Rm. Vâlcea, dezbaterea cu tema <<Educația financiară, un „must have”>>. La eveniment vor participa elevi și cadre didactice de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”-Rm. Vâlcea, Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab”-Rm. Vâlcea, Colegiul Național “Alexandru Lahovari”-Rm. Vâlcea, Colegiul Economic-Rm. Vâlcea și Colegiul Energetic-Rm. Vâlcea.  Cei 150 de elevi, care vor participa la dezbateri, au ocazia să interacționeze în mod direct cu reprezentanți C.O.N.A.F.- Cristina Chiriac, președinte C.O.N.A.F., Nicoleta Munteanu, vicepreședinte C.O.N.A.F., Magda Popescu, președinte C.O.N.A.F. Vâlcea și să afle informații importante despre antreprenoriat și educație financiară.

Este important pentru toţi cetăţenii să conştientizeze că există nevoia unei educaţii financiare care să fie transmisă de la cele mai fragede vârste. Rolul educației financiare în școli este de a-i familiariza pe elevi, și nu numai, cu mijloacele simple de acces la produsele financiare de bază, de a forma abilităţile necesare pentru a folosi servicii financiare accesibile – internet banking, creditare, economisire sau investiţii, despre a-i învăţa să îşi deschidă un cont, despre a-i face să participe activ la mersul economiei reale. Având în vedere acest obiectiv, la invitația Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, 15 reprezentanți ai instituțiilor bancare din județ – BRD, OTP Bank, Raiffeisen  Bank, UniCredit  și BCR – vor desfășura luni, 11 aprilie,  activități de informare în școli din Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Berbești, Horezu, Brezoi, Băbeni. Elevi din toate ciclurile de învățământ, vor avea ocazia să afle de la specialiștii din domeniu importanța cunoașterii și utilizării instrumentelor financiare, planificare financiară personală, comportamente financiare corecte, alegeri financiare inteligente, înțelegerea gestionării responsabile a  finanțelor personale, istoria banilor, ș.a.

Pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice, în vederea organizării activităților dedicate  Zilei naționale a educației financiare, Ministerul Educației a pus la dispoziție o serie de resurse educaționale deschise, care pot fi folosite pentru organizarea și desfășurarea acestor activități specifice, resurse educaționale care pot fi accesate la următoarele linkuri:

 

                                          Biroul de informare al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea

Articole asemănătoare

Știri de la Comisia Europeana

Postat de - 19 februarie, 2020 0
FacebookTwitterComisia îndeamnă România să pună în aplicare în mod corespunzător Regulamentul UE privind lemnul (EUTR), care interzice întreprinderilor din sectorul…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *