Comunicat de presă privind reuniunea extraordinară a Comitetului Executiv al ACEEEO ȋn vederea excluderii  comisiilor electorale centrale din Federația Rusă și Belarus din cadrul Asociației

537 0

La propunerea președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP), domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică, în calitate de președinte al Asociației Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), a fost convocată, astăzi, 2 martie 2022, o ședintă extraordinară a Comitetului Executiv al Asociației ȋn vederea excluderii sau suspendării Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse și a Comisiei Centrale pentru Alegeri și Organizarea de Referendumuri din Republica Belarus din cadrul ACEEEO.

Membrii Comitetului Executiv au analizat modalitățile de exprimare a opțiunilor de vot a statelor membre ACEEEO privind modificarea statutului de membru al celor două organisme de management electoral și au decis să înainteze Adunării Generale a Asociației propunerea privind excluderea acestora. Potrivit procedurii de vot agreate, membrii Adunării Generale a ACEEEO ȋși vor exprima votul ȋn scris, până vineri, 4 martie 2022, ora 14.

Președintele AEP, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică, își manifestă solidaritatea față de Ucraina, susține valorile și aspirațiile democratice ale poporului său și așteaptă cu interes decizia finală a membrilor Adunării Generale a ACEEEO.

ACEEEO este o asociație regională europeană care promovează alegerile libere, corecte și transparente, ȋncurajază participarea neȋngrădită a cetățenilor la procesul electoral și contribuie la consolidarea democrației ȋn lume.

 

Direcția comunicare

2.03.2022

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *