Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea au aprobat cazarea cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina

176 0

Informare de presă

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea au aprobat astăzi, 03.03.2022, locațiile existente la nivelul județului Vâlcea pentru cazarea cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, intrați în România și care provin din zona conflictului armat din Ucraina.

Prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea, a precizat că lista cu spațiile de cazare aprobată astăzi, va fi actualizată permanent, ca urmare a informărilor transmise de către președinții Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, care vor identifica noi spații ori de câte ori situația o va impune.

Pentru centralizarea ofertelor de asistență umanitară de orice fel, persoanele fizice sau juridice pot transmite ofertele pe adresa de e-mail:umanitar.dsu@mai.gov.ro și pot completa formularul primit automat ca urmare a transmiterii e-mailului.

În sprijinul cetățenilor care nu pot folosi platforma, pentru centralizarea inițiativelor de asistență umanitară din partea persoanelor fizice sau juridice se poate apela numărul de telefon 0250731099 sau  e-mailul cjcci@isuvl.ro.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ teritoriale vor informa în regim de urgență persoanele fizice/juridice/autoritățile, instituțiile publice și unitățile de cazare care își au sediul în aceste unități administrativ teritoriale cu privire la obligativitatea aplicării prevederilor art. 12 din OUG nr. 194 din 12.12.2002 privind regimul străinilor în România potrivit căruia:

(1) Străinul intrat legal pe teritoriul României, precum şi persoana care îl găzduieşte au obligaţia să anunţe despre aceasta organul de poliţie competent teritorial, în termen de 3 zile de la data intrării şi, respectiv, a găzduirii.

(2) În situaţia cazării în hoteluri sau în alte amenajări turistice, străinul va îndeplini formalităţile de luare în evidenţă la administraţia locului respectiv care, în termen de 24 de ore, va comunica datele necesare organului de poliţie competent teritorial.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, persoanele fizice/juridice/autoritățile/instituțiile publice și unitățile de cazare au obligația de a comunica către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției situația persoanelor refugiate cazate, telefonic, prin apelarea numărului 0250731099 (imediat după luarea la cunoștință/cazare), iar ulterior, în termen de 24 de ore, prin e-mail la adresa cjcci@isuvl.ro.        

 

Zilele următoare, echipe mixte formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului și Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor verifica locațiile care ar putea fi transformate în spații de cazare pentru refugiați.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *