Ziua Mondială a Consumatorului, 15 Martie

284 0

În fiecare an ziua de 15 martie, Ziua Mondială a Consumatorului este un mijloc de a crește gradul de conștientizare globală cu privire la drepturile și nevoile consumatorilor.

Sărbătorirea zilei este o șansă de a cere ca drepturile tuturor consumatorilor să fie respectate și protejate și de a protesta împotriva abuzurilor de piață și a nedreptăților sociale care subminează aceste drepturi.

Cum a luat naștere Ziua Consumatorului

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului este sărbătorită din 1983, iar data de 15 martie onorează discursul rostit de președintele american John Fitzgerald Kennedy în fața Congresului SUA pe 15 martie 1962. În acest discurs, el a inventat cele patru drepturi fundamentale ale consumatorilor- dreptul la siguranță, dreptul de a fi informat, dreptul de a alege și dreptul de a fi audiat.

De atunci, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului a crescut în popularitate și este sărbătorită în fiecare an cu o anumită temă. Una dintre cele mai interesante teme, „Combaterea poluării cu plastic”, a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la consumul și practicile durabile care se concentrează pe fabricarea și utilizarea materialelor plastice și impactul acestora asupra mediului. Cunoașterea drepturilor noastre ca consumatori este crucială, deoarece putem identifica dacă suntem păcăliți sau înșelați doar dacă ne cunoaștem drepturile consumatorilor.

Cel mai important, putem să ne ridicăm vocea și să luăm acțiuni legale împotriva oricărei achiziții de produse sau servicii care contravin drepturilor noastre. Vorbește despre a da putere oamenilor!(Sursa: Impuls Radio)

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *