Handbaliștii nu se tem de război:” Suntem bărbați, trebuie să ne sacrificăm pentru țară”!

273 0

„Tricolorii” se pregătesc pentru „dubla” cu Macedonia, în barajul pentru calificarea la mondialul din 2023, iar între antrenamente și ședințe tehnico-tactice, jucătorii lui Xavier Pascual sunt preocupați de războiul dintre Rusia și Ucraina.

„Tricolorii” spun că nu se tem de nimic și mărturisesc că dincolo de dubla cu Macedonia, le zboară gândul la vecinii din Ucraina.

„Am coleg la Steaua care s-a chinuit extrem de mult să-și aducă familia în România. E un act de eroism să iei arma și să-ți ajuți familia. Dacă am fi în situația lor, aș face la fel, suntem bărbați, trebuie să ne apărăm țara” – Ionuț Iancu, component al naționalei masculine de handbal a României.

„Ne afectează ce se întâmplă în Ucraina, ne șochează, simțim că parcă ne-am întors în timp 100 de ani. M-am gândit la ce aș face dacă aș fi în situația sportivilor din Ucraina…pentru România ar trebui să ne sacrificăm” – Vali Ghioneacomponent al naționalei masculine de handbal a României.

„Eu cred că nimeni nu s-ar ascunde și nu ar fugi de responsabilități, dacă noi am fi în situația celor din Ucraina. Este foarte greu să fii indiferent și să nu reacționezi în eventualitatea în care cei dragi ție ar fi puși în pericol’ – Iulian Stamate, team manager naționala masculină de handbal a României.

„Ce se întâmplă în Ucraina ne afectează pe toți și încercăm să facem tot ce este posibil să-i sprijinim pe cei care au nevoie. Am prieteni acolo, ne-au sunat și anumiți jucători să ne roage să ajutăm să vină în România familiile lor” – Xavier Pascual, selecționer al naționalei masculine de handbal a României.

„ A venit timpul nostru”

Ca să le facă față macedonenilor, obișnuiți cu prezențele la turneele finale, handbaliștii naționalei au tras tare să-și umfle mușchii la Crossfit Nord BVS, acolo unde Vlad, proprietarul sălii abia îi aștepta.

„Suntem onorați să primim naționala masculină de handbal la noi la sală. Crossfitul este benefic pentru oricine, nu doar pentru sportivii de performanță.  Exercițiile nu sunt deloc plictisitoare, nu se repetă, se lucrează toate grupele musculare și se văd rapid rezultatele” – Vlad, proprietarul Crossfit Nord BVS

Handbaliștii simt că pot elimina Macedonia din drumul spre CM, pentru ca apoi să joace cu Cehia „dubla” decisivă.

„Avem toate atuurile să câștigăm acest baraj, avem dorință și suntem un grup unit, a trecut mult timp de când nu am mai ajuns la turneele finale și a venit momentul nostru” – Ionuț Iancu, component al naționalei masculine de handbal a României.

„Vom încerca să facem un rezultat bun în Macedonia să avem speranțe pentru returul de la București.  Plusul nostru este unitatea grupului, toți am venit cu inima deschisă să ne dorim să ne calificăm la un Campionat mondial. Nu vom încerca să facem lucrurile individual, ci doar ca o echipă. Pe teren propriu sperăm să fim puternici, iar publicul să fie în număr cât mai mare, să avem o sală plină care să ne ducă spre o victorie și, implicit, spre o calificare” – Vali Ghioneacomponent al naționalei masculine de handbal a României.

„Am lucrat foarte bine din septembrie, în mare măsură echipa știe ce are de făcut, este o dublă grea, Macedonia este mai bună decât noi, au jucat la ultimele turnee finale, au experiență. Băieții mei sunt încrezători și dornici să facă rezultate importante. Atmosfera este bună, singura problemă este că avem jucători accidentați și trebuie să facem anumite mutări, dar soluții avem. Le voi spune jucătorilor că singura noastră opțiune este să avem un rezultat bun în Macedonia, acolo unde atmosfera va fi incredibilă. La meciul de la București avem nevoie de o sală plină, dar pentru asta, cel mai important este să reușim un rezultat bun în deplasare” – Xavier Pascual, selecționer al naționalei masculine de handbal a României.

România joacă în Macedonia de Nord la 17 martie, două zile mai târziu urmând să aibă loc returul, la București, în Sala Dinamo, de la ora 18.00. Bilete s-au pus deja în vânzare și se găsesc online, pe site-ul bilete.ro prețul unui tichet este 50 ron.

Dacă va câștiga dubla cu Macedonia, elevii lui Pascual se vor duela cu Cehia, în turul al doilea al barajului. Primul meci va fi în deplasare, la 13 sau 14 aprilie, iar returul acasă, la 16 sau 17 Aprilie. Câştigătoarea se va califica la Mondialul din 2023, din Suedia şi Polonia.

Lotul convocat de Xavier Pascual pentru „dubla” cu Macedonia de Nord

Dan Vasile

Ionuț Iancu

Sabin Constantina

Alexandru Bucătaru

Gabriel Cumpănici

Tudor Botea

Călin Căbuț

Gabriel Dumitriu

Roland Thalmaier

Cristian Ghiță

Robert Militaru

Călin Dedu

Dan Racoțea

Valentin Ghionea

Octavian Bizău

Nicușor Negru

Gabriel Ilie

Bogdan Mănescu

Eduard Iordachi

Ianus Dumitrescu.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *