Horezu – proiecte ambițioase pentru oraș, dar și pentru stațiunea Vârful lui Roman 

1654 0

Administraţia locală din Horezu, condusă de Nicolae Sărdărescu  lucrează în prezent la proiectarea unui corp de clădire de mari dimensiuni pentru spitalul orășenesc din localitate. 

Pentru aceasta, a fost necesară accesarea fondurilor europene prin două proiecte, cea mai ridicată sumă fiind de 2,2 milioane de euro. Extrem de lăudabil este că în acest mod s-a putut crea un spațiu propriu de imagistică, cu aparatură medicală performantă, respectiv, computer tomograf, RMN, aparat de măsurarea osteoporozei, un mamograf, soft de cercetare şi de telemedicină şi alte echipamente. 

Sănătatea oamenilor este obiectivul considerat prioritar pentru edil și pentru echipa sa. Totodată, spațiile de cazare din cadrul spitalului au fost supuse modernizării. 

Agenda primarului este, însă, una complexă. Au fost eliberate certificatele de urbanism și autorizații de construcție, care, implicit, aduc locuri de muncă și venituri la bugetul local. Apar noi unități de cazare, în special în zona stațiunii Vârful lui Roman, deci este musai necesară crearea unei rețele de energie electrică acolo, pentru care se caută surse de finanțare. Tot pentru dezvoltarea zonei continuă în această primăvară lucrările la drumul ce duce în microstațiune. 

Administrația mai are în vedere și realizarea de parcuri în oraș, în acest an se va finaliza centrul istoric. Unul din parcuri va fi Centrul Cultural din zona Olari, unde se află celebrele atelierele de ceramică. 

C.R. 

Articole asemănătoare

Horezu, în istorie

Postat de - 13 noiembrie, 2020 0
FacebookTwitterMoto:”Aici suntem în mijlocul județului Vâlcea, podoaba mândrei Oltenii și unul dintre cele mai frumoase ținuturi ale țării.” („România pitorească”…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *