Nicolae Moraru, o primăvară plină de proiecte pentru Pietrari 

1159 0

Nicolae Moraru este primar liberal din 2004. Un gospodar foarte apreciat. Pentru a-și vedea visurile legate de dezvoltarea și modernizarea localității împlinite a fost nevoie de implementarea proiectelor de investiții, ce duc la crearea unei infrastructuri moderne, cu utilități pe măsură. 

Astfel, localitatea a ajuns să dispună de apă, canal, drumuri reabilitate, o centură ocolitoare, un sistem modern, economic de iluminat stradal, lucruri ce atrag investiții și investitori. 

Toate acestea, fără a mai aminti de încadrarea geografică deosebită. Anul trecut, edilul a finalizat lucrările de modernizare la piaţa agroalimentară, cu bani din bugetul local. Piaţa este compartimentată cu spaţii adecvate pentru legume, fructe, zarzavaturi, produse agricole, peşte, brânzeturi şi carmangerii, plus parcarea aferentă.  

Tot anul trecut, Consiliul local a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administaţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, pe bază de protocol, a amplasamentului Așezământ cultural și teren aferent în vederea şi pe perioada realizării de către CNI a obiectivului de investiţii „Reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea centrului cultural multifuncţional, sat Pietrari, comuna Pietrari, judeţul Vâlcea”. Și asigurarea finanţării prin CNI a unei noi școli cu 6 săli de clasă, o sală de festivităţi, cancelarie şi laboratoare, dar și pentru o sală de sport. 

Îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor comunei este prioritară pe agenda acestuia. În paralel cu alte lucrări, vor demara lucrările de eliminare a efectelor calamităților în mai multe locuri  din comună, fiind vorba de alunecări de teren ce au afectat câteva drumuri.

La capitolul reabilitări, Nicolae Moraru are în vedere dispensarul medical, cu finanțare de la guvern, lucrările aflate deja în desfășurare la noul corp de școală și la construcția sălii de sport, sediul primăriei, printr-un concurs de proiecte, căminul cultural din satul Pietrarii de Jos și mai multe trotuare. 

M.N. 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *