Reformă majoră în sistemul de sănătate

911 0

Spitalele private vor asigura în premieră servicii medicale de urgență decontate integral de stat.

Textul Ordonanței de Urgență prevede explicit că spitalele private care vor asigura servicii medicale de urgență au obligația de a nu încasa niciun fel de sume suplimentare de la pacienți (coplată) „față de cele decontate potrivit actelor normative în vigoare”

Potrivit actului normativ adoptat aseară, „cheltuielile pentru îngrijirea pacienților aflați în stare critică sau cu acuze ce ridică suspiciunea unei afecțiuni grave acute care nu pot fi acoperite din sumele obținute pe baza contractelor încheiate de către spitalele private cu casele de asigurări de sănătate, vor fi decontate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății. Sumele aferente decontului per caz nu pot depăși sumele decontate pentru cazuri similare din sistemul public de urgență.” (sursa Hotnews)

Suntem curioși să aflăm poziția domnului Arafat, care, cu ani in urmă s-a opus vehement unui asemenea proiect. Poziția lui de atunci i-a asigurat ascensiunea în funcția de secretar de stat și a zdruncinat serios poziția Președintelui Traian Băsescu.

Articole asemănătoare

Sunt șefe la grătar!

Postat de - 25 iulie, 2020 0
FacebookTwitterFetele din lotul național de box se pricep și la gătit! Când vor să se relaxeze, pugilistele încing grătarul și pregătesc…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *