Mihai Oprea, prefectul județului Vâlcea, a dispus formarea unor comisii mixte de lucru care să efectueze acțiuni de control cu ocazia Sărbătorilor Pascale

357 0

 Informare de presă

 

Verificările au ca scop prevenirea comercializării de produse alimentare neconforme care ar putea afecta sănătatea populației. Din comisiile mixte de control, înființate prin ordin al prefectului, fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului – județul Vâlcea, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Instituțiile abilitate verifică respectarea condițiilor igienico-sanitare și a normelor de igienă sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din restaurante, terase, baruri, cofetării, precum și la ștranduri, piscine, bazine de înot, baze de tratament de pe raza județului Vâlcea.

De asemenea, conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea a dispus măsuri specifice, suplimentare.

S-au intensificat  controalele în vederea verificării condițiilor de igienă din unitățile în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel, ouăle, laptele si produsele din lapte, peștele și produsele din pescuit, destinate consumului uman, precum și alte alimente de origine animală.

În perioada următoare, vor fi efectuate controale în scopul verificării modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, piețele agro-alimentare, abatoarele și centrele de sacrificare cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unitățile de procesare și depozitare alimente, precum și din unitățile de vânzare cu amănuntul și unitățile de alimentație publică.

Sacrificarea mieilor se va realiza în unități de abatorizare, autorizate sanitar veterinar.

„Ne dorim ca vâlcenii să aibă un Paște în siguranță, fără riscuri de toxiinfecții alimentare. Echipele de control vor să se asigure că alimentele scoase la vânzare sunt păstrate în condiţii optime şi respectă toate normele de calitate. Recomandăm tuturor unităților de alimentație publică, operatorilor din industria alimentară și din turism să respecte cu strictețe condițiile sanitare veterinare, condițiile de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate produsele alimentare. O atenție deosebită va fi acordată produselor tradiționale care se consumă în perioada Sărbătorilor Pascale”, a declarat prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *