Ne rupem energetic de ruși!

235 0

Gaze din Marea Neagră, chiar din acest an

 

Premierul Nicolae Ciucă a adus azi o veste foarte bună, afirmând că România nu este foarte afectată de lipsa surselor de energie și gaze, doarece are potențial în ambele domenii.
Vestea foarte bună este că există posibilitatea ca primele gaze din Marea Neagră să fie primite la jumătatea acestui an.

Aproximativ un miliard de metri cubi de gaze naturale vor fi extrase anual din Marea Neagră.

În Coaliție s-a luat decizia de asumare a Legii offshore. „Venim cu două componente, una e să ne înscriem în programele UE pentru a dezvolta noi surse de energie, avem ca obiectiv să dezvoltăm surse de energie regenerabilă.În ce privește independența pe resursa de gaz față de Federația Rusă, am decis ca prin această lege să asigurăm stabilitate și predictibilitate legală mediului de afaceri în domeniu.

Există posibilitatea ca în scurt timp să începem investițiile în perimetrul Neptun Deep și să asigurăm exploatarea gazelor din Marea Neagră. Totodată, asigurăm exploatarea gazelor de pe teritoriul național de la mare adâncime, această investiție putând să asigure gaze începând cu anul 2024.

Din Marea Neagră avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an, există deja o investiție făcută de Black Sea Oil and Gas, au semnat deja documentele de recepție, existând posibilitatea să putem să asigurăm un miliard de metri cubi de gaze anual prin această investiție, iar la sfârșitul lui 2026, începutul lui 2027 să avem primele gaze din perimetrul Neptun Deep”, a declarat Nicolae Ciucă, într-un interviu la Radio România Actualități.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *