Zeci de polițiști din Europa învață cum să contracareze atacurile teroriste, la Drăgășani

429 0

Zeci de poliţişti din Europa învaţă în aceste zile, la Drăgăşani, cum să contracareze atacurile teroriste care vizează mulţimi de oameni.

În mod surprinzător, dat fiind că țara noastră nu s-a confruntat cu astfel de situații, cei care le predau sunt ofiţerii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române. Aceștia au elaborat tactici prin care să îi oprească la timp pe teroriştii care vor să intre cu maşinile în grupuri de cetățeni.

Scenariul unui atac terorist cu maşini intrând în mulţimi de oameni le dă fiori reci forţelor de ordine din întreaga lume. Pentru cotracararea unor incidente înspâimântătoare, jandarmii români au dezvoltat tehnici şi tactici ce pot fi ghid de bune practici pentru politşti din întreaga UE.

Polţiştii belgieni şi-au invitat colegii din statatele Uniunii Europene la Şcoala Jandarmeriei de la Drăgăşani ca să înveţe de la ofiţerii români din Brigada Specială de Intervenţie cum să contracareze atacurile teroriste cu maşini.

Tehnicile antiteroriste exersate la Drăgăşani sunt cu atât mai importante cu cât ele pot fi aplicate nu atât de forţele speciale ale statelor UE, cât mai ales de poliţiştii din stradă, primii care reacţionează în astfel de situaţii de criză.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *