”Am plâns după tata până a ieșit trenul din gară”

95 0

Fiu de antrenor, Sergiu Stancu, selecționerul naționalei masculine de volei a României a simțit pe pielea lui stările prin care trece acum fiica lui de aproape doi ani când e el plecat.

Viața de sportiv oferă nenumărate satisfacții, dar cere și multe sacrificii personale. Lipsa vacanțelor și despărțirea de familie sunt doar două dintre acestea.

Aflat în cantonament la Galați cu naționala masculină de volei, unde pregătește participarea în Silver League, selecționerul Sergiu Stancu spune că nu a mai avut două săptămâni libere de un an.

”Anul trecut am avut această perioadă după terminarea campionatului. Am preluat naționala la finalul lunii mai și pe 19 iunie am avut botezul fetei mele, Thea” – Sergiu Stancu, selecționerul naționalei masculine de volei a României.

De altfel, acum unul dintre cele mai grele momente din viața sa este despărțirea de familie, care e suportată greu de cea mică.

”Face urât, dar așa fac toți copiii când sunt mici. Noi ne bucurăm de prezența ei în viața noastră și ne bucură fiecare moment pe care îl petrecem împreună. Acestea sunt mici probleme, faptul că nu stăm atât de mult împreună, dar ea face parte din viața noastră” – Sergiu Stancu, selecționerul naționalei masculine de volei a României.

Antrenorul știe foarte bine ce simte fiica sa, pentru că și el plângea mult când tatăl său, fostul selecționer Petrică Stancu, pleca în cantonamente.

”Țin minte odată când l-am dus la gară, pleca într-o deplasare, și s-a urcat în tren, i-am făcut cu mâna și după aia am plâns până a ieșit trenul din gară. Acestea sunt chestiuni triste, dar fac parte din viața noastră și este viața normală de antrenor, de sportiv, cu micile sacrificii” – Sergiu Stancu, selecționerul naționalei masculine de volei a României.

Apoi, când a mai crescut, Sergiu Stancu era luat deseori în cantonament de tatăl său, acolo prinzând și dragostea pentru volei.

”Mergeam în sala de sport de la o vârstă fragedă. Am făcut cantonamente cu tatăl meu peste tot pe unde a mers el. Țin minte, dădeam pase la perete, mă jucam, tata împreună cu cei din staff-ul echipei naționale făceau cantonamente, la toate antrenamentele lor eu eram în sală. 100% de acolo a venit și dragostea pentru volei” – Sergiu Stancu, selecționerul naționalei masculine de volei a României.

Filip Constantin:” Erau perioade grele!”

Convocat la națională, Filip Constantin și-a amintit, la rândul lui, ce simțea când tatăl său, fostul internațional Marian Constantin, pleca în cantonamente.

”Erau perioade destul de grele, pentru că pleca foate foarte mult timp și fiind mic nu înțelegeam că tata trebuie să plece în cantonamente. Era un pic cam greu, după două-trei zile îmi trecea” – Filip Constantin, jucător naționala de volei a României.

În puținul timp liber, Filip mărturisește că se joacă pe calculator.

”Nu prea avem timp să ieșim în oraș sau să bem cafele. În cea mai mare parte stăm în camere și ne odihnim, pentru că suntem foarte obosiți. Eu mă mai joc pe calculator Valorant și Counter-Strike. Consider că mă descurc la jocurile astea” – Filip Constantin, jucător naționala de volei a României.

România joacă sâmbătă cu Macedonia de Nord, la Galați

România va juca sâmbătă, de la ora 14.00, la Galați, contra Macedoniei de Nord, meciul urmând să fie transmis în direct la TVR 3. Sergiu Stancu și jucătorii săi îi așteaptă pe fani în număr cât mai mare.

”La Galați e un public iubitor de volei. Am simțit acest lucru când am avut meciurile grele din campionat și din cupele europene, iar victoriile se datorează în mare parte publicului. Ne dorim sala plină la meciurile naționalei. E prima dată după foarte mult timp sau poate e pentru prima dată când echipa națională vine la Galați și ne dorim ca sala să fie plină și să ne ajute să ne atingem obiectivul, să ne calificăm la Final Four-ul Silver League, să câștigăm Silver League și după aceea, bineînțeles, cu calificarea la Europene” – Sergiu Stancu, selecționerul naționalei masculine de volei a României.

”Este un avantaj, pentru că publicul din Galați iubește foarte mult acest sport. Eu consider că ne va ajuta acest lucru” – Filip Constantin, jucător naționala de volei a României.

România a învins Albania în primul meci din Silver League

Partida cu Macedonia de Nord este a doua pentru echipa noastră în grupa B a Silver League. Prima a fost în Albania, marți, atunci când tricolorii au învins cu 3-1. O victorie de moral, mai ales că Albania, ca și Bosnia și Herțegovina, cu care românii vor juca la 1 iunie, ne sunt adversari și în grupa de calificare la Campionatul European.

”E un avantaj pentru noi că jucăm cu ei înainte de calificările pentru Europene, pentru că vom avea mai multe detalii despre ei, mai multe detalii tehnice de care domnul profesor se va ocupa și să sperăm că o să-i batem și în Silver League și la calificări” – Filip Constantin, jucător naționala de volei a României.

”Dacă jucăm acum cu ei vom afla tot ce ne trebuie despre ei și pentru meciurile de la European. Vom avea informațiile necesare și vom vedea la momentul acela dacă a fost sau nu un avantaj” – Sergiu Stancu, selecționerul naționalei masculine de volei a României.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *