A venit din America să câștige cursele de pe hipodrom!

784 0

Cosmina face atletism de performanță, are o bursă de studiu în State și a ieșit campioană națională la Duatlonul de la Ploiești, competiție care s-a desfășurat într-un loc inedit, pe Hipodrom.

Președintele Federației Române de Triatlon, Vlad Stoica, a recunoscut că sportivii au fost puși pe glume în momentul în care au aflat unde se va desfășura competiția de la Ploiești.

 “Este o premieră europeană ca un Campionat Național de Duatlon să se desfășoare pe un Hipodrom. Infrastructura s-a dovedit a fi una foarte bună pentru sportul nostrul” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon. 

Cosmina, campioana națională de la fete, a venit din America să câștige medalia de aur. Tânăra în vârstă de 21 de ani este studentă în State și face atletism de performanță.

 “Prietenul meu este pasionat de Duatlon, mie îmi place foarte mult proba de bicicletă… Sunt moldoveancă din Iași și am ajuns peste Ocean cu o bursă de studii. În America alerg 3000 m și 5000 m obstacole și Cross Country” – Cosmina Spiridon, campioană națională la Duatlon.

La 71 de ani ține pasul cu cei tineri

Seniorul competiției a fost Ionel, în vârstă de 71 de ani.

„Fac asta din 2012  și dacă voi fi sănătos aș vrea să alerg, să pedalez și să înot până la 82 de ani. Am peste 100 de competiții la care am participat” – Ionel Aleonte, sportiv în cursele de Duatlon și Triatlon. 

Sportivul recunoaște că dintre cele 3 probe pe care le practică, una îi creează probleme.

 „Alergarea mă cam supără. Ritmul meu la alergare nu e foarte alert și ce câștig la înot și la bicicletă, pierd la alergare”  – Ionel Aleonte, sportiv în cursele de Duatlon și Triatlon.

La fel ca și anul trecut, la masculin, Bogdan Damian a fost cel care a plecat acasă cu medalia de aur. Alergător montan de performanță, Campionatul Național de pe Hipodrom a fost pentru sportiv unul inedit.

“Cu excepția suprafeței care este ușor denivelată, totul a fost diferit pe Hipodromul de la Ploiești. Locul acesta nu are nicio legătură cu muntele, acolo unde eu alerg. Mi-a plăcut mult experiența” – Bogdan Damian, campion național la Duatlon.

La începutul lui iunie, Bogdan va fi prezent la Campionatul Mondial de Multisport de la Târgu-Mureș, unde va concura în proba de Cross Duatlon.

Campionatul Mondial de Multisport va fi Târgu Mureș

Între 5 -12 iunie, la Târgu Mureș, va avea loc cel mai mare eveniment organizat de Federația Română de Triatlon, Campionatul Mondial de Multisport.

„Este vorba despre o săptămână în care sunt 4 campionate mondiale, 4 probe, foarte importante în sportul nostru și vreau să menționez că îl organizăm în parteneriat cu un club local, Master Ski and Bike” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon. 

La Mondialul de la Târgu Mureș vor lua startul cei mai buni triatloniști din România, care în prezent se află în cantonament în Italia. La Campionatul Mondial de Multisport, Federația Română de Triatlon va participa cu 50 de sportivi.

 „Avem speranțe și la medalii, în afară de cei din lotul olimpic avem și foarte mulți sportivi înscriși” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.

Vlad spune că Mondialul de Multisport  din iunie va fi organizat la cele mai înalte standarde.

„E greu de organizat și foarte greu de finanțat. Din fericire noi am reușit să obținem finanțări considerabile, atât din partea Ministerului Sportului, cât și din partea Primăriei Mureș” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *