1 iunie, ziua in care sărbătorim inocența, bucuria și fericirea

775 0
O zi distractivă pentru noi părinții, dar care vine la pachet cu un mesaj extrem de profund. Pe lângă momentele fericite pe care le petrecem alături de copii în această zi, cred că e un prilej bun să ne gândim ce moștenire spirituală, prin educație, le oferim?
Vă doresc să profitați de timpul petrecut alături de ei. Învățați-i ca lumea este deschisă pentru ei, dar depinde și de ei să aibă sufletul deschis pentru ea! Învățați-i să fie puternici, curajoși și îndrăzneți. Că suntem diferiți, dar trebuie să învățăm să ne acceptăm reciproc. Că au drepturi, în primul rând, dar și obligații, că trebuie să fie implicați pentru că altfel, indiferența are urmări adânci. Că au puterea de a spune și „nu” și „da”, în egală măsură! Explicați-le că trebuie să fie demni, să aibă încredere în ei înșiși și în capacitățile lor, că nu trebuie să exceleze la toate materiile și ajutați-i să-și identifice adevăratele înclinații. Încurajați-i! Arătați-le că puterea cuvintelor frumoase învinge orice obstacol.
Zâmbiți larg, râdeți și jucați-vă! Prețuiți-le anii care se întorc doar ca amintiri și emoții! Petrecând timpul alături de ei veți învăța cea mai prețioasă lecție: fericirea nu are nevoie de motive!
Vă urez tuturor să reușiți să fiți copii, pentru încă o zi!
La mulți ani, copii!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *