Educația și sportul pentru tineri, capitole importante din agenda primarului Alexandru Dediu

781 0

Primarul localităţiiPăușești Măglași, Alexandru Dediu s-a zbătut pentru a se înscrie în cursa pentru obţinerea banilor europeni și guvernamentali, deloc puțini, ce vor fi folosiți pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor pe care îi păstorește.

Acesta, împreună cu echipa de la conducerea Primăriei, a reușit să depună mai multe proiecte de investiţii şi este ferm convins că se vor obţine bani pentru toate cele propuse.

Despre ce este vorba? Extinderea sistemului de gaze în toată localitate pe o lungime de 22 de kilometric. Extinderea reţelei de canalizare. Asfaltarea tuturor drumurilor. Toate aceste proiecte sunt eligibile.
De asemenea, va fi realizat un pod, în locul numit „La Ispas”,dar și o nouă sală de sport. De fapt, lucrările au și început. Proiectul este posibil grație fondurilor sosite de la CNI (Compania Naţională de Investiţii). Sala de sport va avea 180 de locuri, teren de handbal, marcaje pentru terenuri de baschet și volei, coşuri de baschet, porţi, fileu, panouri şi plase și mobilierul aferent. Astfel, tinerii vor fi încurajați să practice sportul, lucru care, din păcate, nu prea se mai întâmplă în școlile din România.

În general, toate școlile din localitate se bucură de atenția sporită a primarului. Acestea vor fi reabilitate major cu fonduri europene și dotate cu device-uri modern, care să asigure screșterea actului educational:  laptopuri, videoproiectoare, table interactive, manuale virtuale şi sistem de proiecţie ultramodern, rețea de internet.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *