Nigrum Cattus

89 0

Pisica Neagră

Superstiţia înseamnă tradiţie, legătura cu primitivismul din noi.

Din DEX mi-a plăcut una din definiţii: – SUPERSTÍȚIE s.f. Prejudecată determinată de credința că toate cele care se întâmplă în natură și în societate sunt manifestarea unor forțe supranaturale sau că anumite întâmplări sunt prevestiri ale viitorului; (p. ext.) practică superstițioasă.

Judith Viorst le zice: – Superstiţia este prostească, copilărească, primitivă şi iraţională, dar ce te costă să baţi în lemn?

Saul Gorn îşi dă şi el cu părerea: Superstiţia aduce ghinion.

În ţara tuturor posibilităţilor, ( Nicolae Leon, în cartea „Istoria naturală medicală a poporului român” ) hoţii care au credinţa că pot fura fără să fie văzuţi, leagă la degetul mic de la mâna stângă aşa-zisul “os nepereche”, provenit de la o pisică neagră. Aşa se explică apetitul politicienilor pentru aceste miorlăitoare cu o viaţă tare, tare scurtă din motivele explicate mai sus.

Chiorean

Articole asemănătoare

RELATIVITATEA

Postat de - 1 iunie, 2020 0
FacebookTwitterRELATIVITAS. Einstein care a spus: – Orice prost ştie. Scopul este să înţelegi. În mod evident se referea la Teoria…

Rețeta

Postat de - 2 februarie, 2021 0
FacebookTwitterI love it (eat) Ingrediente pentru bucătărese pricepute crescute pe FACE: – numai un ou – 500 g de făina…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *