Între două probe de BAC, campioana mondială arbitrează meciurile de Kempo!

584 0

După 10 ani de muncă, Alessia Jecu a câștigat prima ei centură mondială! Fata are 18 ani, este în plin examen de absolvire, și își împarte timpul între studiu și pasiunea pentru sport.

 „Este destul de greu, dar trebuie să găsești un echilibru în toate, dacă eu reușesc, poate oricine” – Alessia Jecu, campioană mondială la Kempo.  

Tânăra știe și ce va face după ce va termina examenul de Bacalaureat!

„Voi merge la Facultatea de Medicina și voi continua cu Kempo, până nu voi mai putea – Alessia Jecu, campioană mondială la Kempo.

Alessia este nu doar sportivă de Kempo ci și arbitru! Între două probe de BAC, a mers la Campionatul Național de Full – Kempo, unde i-a arbitrat pe cei mai mici luptători.

„Parcă e mult mai greu decât să te lupți, trebuie să fii atent să ai grijă de copii, să știi când să îi oprești” – Alessia Jecu, campioană mondială la Kempo. 

Ține centura mondială în mijlocul casei

La 18 ani, Alessia Jecu nu își vede viața fără Kempo, sportul pe care îl practică de la 8 ani! De curând tânăra a câștigat prima ei centură mondială!

„ Este prima mea centură și nu ultima! Sper ca de acum înainte să fie cât mai multe! O țin în mijlocul casei să o vadă toată lumea. De fiecare dată, când mă ridic din pat îmi amintește că am câștigat-o după foarte mulți ani de  muncă” – Alessia Jecu, campioană mondială la Kempo.

Cea care a îndrumat-o spre sportul de contact este mama ei, care nu este străină de Kempo. Ea face parte din staff-ul Federației Române de Kempo și este prezentă la toate competițiile Alessiei.

„Nu știu dacă pot să măsor în cuvinte mândria mea. Când Alessia era mai mică, la competiții îmi era greu să mă abțin, acum m-am mai ponderat, dar tot îmi tremură mâinile când luptă” – Simona Jecu, mama Alessiei.

A mers la Kempo pentru că era plinuță

Până să ajungă la Kempo, mama Alessiei și-a dus copilul la mai multe sporturi.

„A făcut dansuri moderne și sportive, balet și înot, dar niciunul nu i-a plăcut. De fiecare dată găsea câte un motiv să nu mai meargă” – Simona Jecu, mama Alessiei. 

Până în ziua în care a intrat pentru prima dată într-o sală de Kempo și a fost dragoste la prima vedere.

„Era prin clasa a doua și era puțin plinuță, începuse să facă obrăjori. Eu am prieteni buni în Kempo și am dus-o și pe Alessia la sală. I-a plăcut din prima! A fost cea mai bună alegere!” – Simona Jecu, mama Alessiei.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *