Prostirea omenirii sau 24 de ore în fața televizorului

478 0

 Cu televizorul ați mințit poporul!….

Acum treizeci și ceva de ani, una dintre lozincile manifestanților contra FSN-ului și a lui Ion Iliescu suna cam așa: Cu televizorul ați mințit poporul!. Și asta fiindcă poporul român își dădea seama că revoluția nu prea fusese revoluție, că Iliescu, Roman și restul de emanați ai, să-i zicem lovitură de stat, nu prea erau democrați și că minerii buni distrugători de oase nu apărau poporul ci pe noii îmbuibați de la putere!

Ei bine, anii au trecut și dacă la început am avut iluzia că presa este cea de a patra putere în stat și ochiul vigilent de pază a libertății și democrației, cu timpul, vorba cântecului: Unde sunt iluziile mele, Cu ele ce-am făcut?

Astăzi suntem sclavii televizorului și al internetului. Dacă spune ceva pe televizor, așa e, nu ne mai trebuie să căutăm vreo dovadă, iar dacă apare o informație pe internet înseamnă că este nu sută la sută ci un milion la sută adevărat!

În ceea ce urmează vă prezentăm, simplu, fără comentarii personale, o zi de 24 de ore așa cum ne este băgată pe gât de mass-media națională și internațională. Citiți și comparați și apoi încercați să vă faceți o analiză și să vedem dacă mai este valabil sloganul: Cu televizorul ați mințit poporul!.

Apropos, nimic despre pensile special?

 

Știri de pe front….

Dimineața începe cu știri de pe frontul ucrainean. De la Kiev aflăm că morții ruși au ajuns la 32000. De la Moscova, ni se spune că Dombasul este aproape cucerit. Televiziunea română ne informează cu seriozitate că pensionarii vor primi ajutoare financiare.

În sediul televiziunilor apar, ca invitați specialiști în război, generali care singurele lupte pe care le-au dat au fost cele în care se pârau unii pe alții ca să obțină trese aurii. La B1 tv, scuzați pronunția, un general de mucava dă sigură victoria ucrainenilor fiindcă știe el sigur că rușii nu mai au muniții și izmene de schimb. La DiGi 24 alt general ne explică ce și cum, are el informații sigure că Putin are cancer terminal iar Șoigu a făcut infarct și e pe ducă!

Din întâmplare, la Russia Today vorbesc Putin și Șoigu. Probabil cu ultimele puteri, nu?

Mut canalul și dau peste Realitatea TV. Aici se prezintă imagini din cel de Al Doilea Război Mondial și se fac analogii de către alt general expert în bătutul smântânii pentru a face frișcă!

Antena 3 bate orice record de invitați, generali și foști piloți analizează doborârea unui avion Suhoi de către antiaeriana ucraineană. Și pierd două ore ca să ne explice de fapt un joc video pe care orice puștan de șapte ani îl joacă curent și câștigă!

Vă mai aduceți aminte de celebrul banc din anii 60 ai secolului trecut?

Cică agenția sovietică de presă TASS anunță: Ieri, dimineața, în timp ce tractoarele noastre arau o câmpie agricolă la granița cu China, 10 avioane chinezești au atacat tractoarele noastre, tractoarele au ripostat doborând aviația inamică!

La rândul ei, agenția China Nouă declară: ieri, dimineață, în timp ce câteva avioane utilitare împrăștiau îngrășăminte peste holdele de grâu au fost atacate de antiaeriana sovietică. Micile noastre avioane utilitare au ripostat distrugând bateriile sovietice!

La București, Agerpres dă un comunicat de presă: ieri dimineață, la granița ruso-chineză a avut loc un interesant simpozion pe teme agrare!

S-a schimbat ceva? Cu siguranță că nu!

Nimic despre pensile speciale…

 

Declarații la PSD….

Pe la prânz televiziunile românești transmit de la sediul PSD un discurs al liderului Ciolacu care ne asigură că pensionarii vor primi bani în plus, că benzina va scădea și că vor impozita mai mult marile companii. De asemenea cică s-a stabilit în coaliție, cu PNL și UDMR eliminarea cotei unice de impozitare și impozit progresiv.

De pensile special, nimic.

 

Russia Today….

În studiourile Russia Today a crescut temperatura și un ziarist ne informează că cu doar două bombe nucleare vor scufunda insulele britanice. Un general supralicitează și calculează că doar două rachete SATAN și nord-americanii vor trece la ciomag și pietre cioplite.

În ton cu cei doi, moderatoarea susține că un război nuclear va omorî pe toți pământenii numai că ei, doar ei, rușii, vor merge în rai!

În același timp de la Kremlin sau din buncărul Siberian, țarul Putin dă ordinul, cred că al zecelea pe aceeași temă, ca un nenorocit de orășel să fie cucerit în maximum trei zile. De fapt de acum o lună Putin tot dădea ordinul, și generalii promiteau marea cu sarea, dar cele trei zile se prelungeau precum promisiunile guvernanților români că vor face o autostradă!

La Kiev se anunță uciderea celui de-al doisprezecelea general rus. Kremlinul neagă, dar undeva în Siberia, Asociația Veteranilor Sovietici ridică steagul negru și organizează o slujbă în cinstea sufletului generalului, plecat de pe pământ intoxicat cu plumb!

 

Declarații la PNL…..

Abia încheie Ciolacul promisiunile că și iese ori Câțu ori Ciucă și anunță că în ședința coaliței nu s-a discutat despre cota unică și că ei, liberalii, nu sunt de acord cu suprataxarea marilor companii și nici cu impozitul progresiv. În rest ne asigură că s-au înțeles perfect cu partenerii de la PSD și UDMR.

De pensile speciale, nimic…

 

Macron, Scholz, Draghi și… Iohannis…..

La ora două, toate televizoarele anunță bomba. Cei patru mușchetari, Macron, Scholz, Draghi și Iohannis merg la Kiev. Primi trei împreună, al nostru de capul lui. Zelenski îi primește, că oricum nu putea să-i refuze, face o poză cu ei și apoi îi plimbă puțin prin Kievul bombardat.

Se întorc la masa rotundă și încep promisiunile:

Macron îl asigură pe președintele ucrainean că va trimite în Ukraina mai multe baterii antiaeriene performante.

Scholz îl asigură pe Zelenski că va trimite în ajutor mai multe tancuri moderne Panzer.

Draghi îl asigură pe ucrainean că va trimite arme de asalt și multă muniție.

Iohannis îl asigură pe omologul său de gratitudinea sa! Fiecare ce și cât poate, nu?

Cei patru mușchetari pleacă, Zelenski răsuflă ușurat iar Putin spumegă de furie și începe să calculeze de câte rachete SATAN are nevoie pentru anihilarea Franței, Germaniei, Italiei și României!

Despre pensile speciale, nimic…

 

Declarații la UDMR

 

După  ședința coaliției vine și rândul lui Hunor să facă declarații de presă.

De la udemerist aflăm că nu s-au discutat problem economice ci doar propunerea ca imnul secuiesc să se cânte la toate ocaziile, la nunți, boteze și parastase, de Paști și Crăciun, de 23 august și 1 mai, când e luni sau vineri-sâmbătă, când e soare sau plouă etc.

Nimic despre pensile speciale!

 

De la Lucașenco citire…..

După plecarea careului de ași, s-a trezit din beție și unicul aliat al Rusiei, celălat dictator, bielorusul Lucașenco care a declarat ceva care era să-i producă infarct atât lui Putin cât și polonezului Duda. Cică armatele Belarusului și ale Rusiei vor apăra granițele Ukrainei de sigura invazie polonă! D-aia  se află rușii în Ucraina, din prietenie pentru poporul frate și ca să le asigure granițele.

Culmea e, că la aceeași oră, fostul premier rus Medvedev ne asigură că în maxim doi ani Ucraina va dispărea de pe hărți, ea ne mai fiind o țară! Au ei rușii grijă de asta. Așa se întâmplă când aliații nu se pun de accord înainte de declarații, exact ca la noi, recte PSD, PNL, și UDMR.

Tot de la genialul Lucașenco aflăm că în Ucraina, NATO sprijină pe naziști și că toți președinții sau premierii din NATO vor fi judecați și condamnați la moarte într-un viitor nou Nurenberg!

 

Beinjingul cu dosul în două luntrii….

Nu putea lipsi din jurnalul unei zile nici marea Chină. Dimineața, la China Nouă, președintele Jim Ping acuză pe americani de războiul din Ucraina, apoi după o oră îl asigură pe Putin de sprijinul său dar la orele amiezii închide spațiul aerian pentru avioanele rusești. Ce să-i faci când peste 90% din comerțul Chinei se face cu USA, Anglia, Japonia și Uniunea Europeană. Iar dacă chinezii mai fac și recurs la istorie, fiindcă jumătate din Manciuria, locul de formare a poporului chinez, se află în componența abuzivă a Federației Ruse, este de explicat de ce dosul marii Chine se află în două luntri!.

 

AUR-ul este depreciat la Chișinău.

Spre seară mass-media ne prezintă un caz patologic. Liderul AUR, pre numele său Simion, a încercat să intre în republica Moldova deși are interzis oficial. Bineînțeles că nu a fost lăsat să intre, prilej pentru turmentat să facă scandal și să facă uz de calitatea sa de parlamentar care, cică, îi dă dreptul la orice. Parcă ar fi perechea masculină a Șoșoacei, căci au același comportament.

Nu înțelegem de ce Simion încă nu a priceput, mai ales după acel 1% din ultimele alegeri moldave, că la Chișinău, AUR-ul este depreciat. Și să mai aibă cineva curajul să spună că moldovenii de dincolo de Prut sunt mai proșțti ca noi! Noi suntem proștii că i-am dat AUR-ului peste 8 procente și am băgat în Parlament o grămadă de neisprăviți! Slavă Moldovei!

AUR și Simion fac gălăgie mare dar… nimic despre pensile speciale…

 

Sinteza zilei în România!….

Seara este momentul pentru talk show-uri și iar este invadat ecranul de generali din generația lui Moș Teacă și analiști civili de război în frunte cu atotștiutoarea madame Tatoiu și Bamuțeanca proaspăt reînviată și refardată.

Și din nou, aflăm din surse diferite, că Putin pierde, că Putin nu mai are mult de trăit, că clarvăzătoarea Hara a văzut ea în stele și boabe mucegăite de fasole că deasupra lui Putin se întretaie Saturn cu Mercur iar Venus e perpendiculară pe Jupiter, deci este semn clar că liderul rus va fi ucis de variola maimuței!

La Realitatea începe cea de 1342-a emisiune despre creșterea cotidiană a pensiilor. La B1 tv, scuzați din nou pronunția, regizorul-patron al postului, într-o românească extrem de stricată susține că doar Biserica și Credința mai salvează România.

La postul constănțean Neptun, întunericitul Tudosie ridică osanale lui Putin, la Moscova Liberă, Putin ridică osanale lui Putin comparându-se cu Petru cel Mare, iar pe aerodromul militar de la Predelkino, alt întunericit, Kiril, binecuvântează tancurile și rachetele rusești. Normal, un popă ortodox rus nu poate sluji viața ci binecuvântează moartea! Băi, Kirile, tu nu ai auzit de Iad?

Aceeași întrebare și pentru Tudosie….

Așteptăm orele 12 noaptea atunci când la televiziuni se fac două bilanțuri, care sunt pierderile de pe front și cu cât au mai crescut carburanții.

Nimic despre pensile speciale…

 

Ultima oră de pe front….

Ucrainienii anunță victorii la Herson. Rușii anunță cucerirea Luganskului. Zelensky spune că până acum au ucis peste 35 000 de soldați ruși. Rușii admit că au pierdut circa 10 000. Pentagonul  vorbește de 20 000 de morți iar Don Kadyrov, cecenul gras, amenință că-i ucide pe toți ucrainienii.

De la Kremlin vin amenințări directe, nouă și Maiei Sandu, în Transnistria se fac încorporări, exploatările de gaze din Marea Neagră devin periculoase, pe valuri plutesc mine iar delfinii mor pe capete spre supărarea braconierilor turci.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin anunță că operațiunea special din Ucraina va continua până la denazificarea completă a unei țări în care președintele și premierul sunt… evrei. Noaptea minții la Kremlin.

Inspirată  de Rusia, China vrea și ea Taiwanul și face manevre navale belicoase în  apropiere de insula dorită!

În Coreea de Nord principalul fel de mâncare este coaja de copac dar dementul Kim face demonstrații războinice lansând zece mari rachete. Cu prețul unei singure rachete, coreenii puteau avea și orez la masă.

În rest este bine pe pământ, călduri ce bat orice record, tornade peste tot în lume, un milliard de pământeni se luptă în fiecare zi pentru o palmă de mâncare, după pandemia de Covid a apărut și variola maimuței, prețurile au luat-o alandala dar numai în sus, dar este bine… mai ales în România!

 

Epilog cu știri pozitive...

În România, ANAF anunță declanșarea luptei finale cu marea evaziune fiscală. Vizați cel puțin 500 000 de persoane fizice care, se pare, mănâncă mai mult decât ar putea să o facă…legal!

Fiindcă în fiecare an, pe litoral, mulți turiști mor înecați, omniprezentul și omnipotentul Raed Arafat a înlocuit geamandurile cu… cruci plutitoare. Cică să aibă fiecare înecat o cruce la cap. Probabil că în curând, Arafat o să monteze pea pe valurile mării Negre și lumânări dar și colive plutitoare, bineînțeles cu binecuvântarea preaîntunericitului Tudosie.

Ministrul finanțist, Câciu, anunță triumfător că a mai distribuit săracilor încă 10 000 de carduri. Goale!

Ciolacu și Câțu au mers la Chișinău unde au dansat hora dezbinării în piața centrală și au băut zeamă de cartofi și au asigurat-o pe Maia Sandu de sprijinul lor. Oral!

Se cântă imnul național și programele de știri se închid fără a spune nimic despre pensile special!

Deci rămâne cum am stabilit.

 

          Noapte bună dragi români, statul veghează la tine și te asigură că, în continuare, cu televizorul va minți poporul. Și chiar mai abitir!

 

Un pamflet de George Hodorogea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *