Pacea mondială: Doar un vis?

2050 0

Comunicat de presă pentru Congresul Regional din 2022

Congresul Regional al Martorilor lui Iehova va avea tema: „Urmăriți pacea!” Oameni din 239 de țări și teritorii de pe întregul pământ îl vor urmări online în peste 500 de limbi

Râmnicu Vâlcea –Războiul din Ucraina a șocat nu doar Europa, ci întreaga lume. Mulți se întreabă dacă va mai fi pacea posibilă. Cu ocazia Congresului Regional „Urmăriți pacea!”, Martorii lui Iehova din județul Vâlcea, alături de milioane de alți credincioși de pe întregul pământ, vor dezbate cu ajutorul Bibliei ce anume poate contribui la realizarea păcii la nivel mondial.

„În mijlocul Martorilor lui Iehova există pace chiar dacă trăim într-o lume a conflictelor naționale și internaționale, precum cel dintre Ucraina și Rusia”, a declarat domnul Gabriel Goran, purtător de cuvânt al Martorilor lui Iehova din județul Vâlcea. „Pacea poate exista doar când sunt aplicate principiile biblice. În felul acesta, oameni de diverse naționalități, limbi și etnii pot ajunge să trăiască în pace.” 

Pentru Sergiu Desrobitu, în vârstă de 40 de ani, din Râmnicu Vâlcea, congresul va fi un eveniment deosebit. El a spus: „Congresele sunt ocazii excelente pentru a mă întări din punct de vedere spiritual. Ideile prezentate la congrese mă ajută să fac îmbunătățiri în personalitate, să fiu o persoană mai bună și să îmi păstrez o atitudine pozitivă în fața situațiilor stresante ce pot apărea în viața de zi cu zi”. Soția sa, Cristina, a adăugat: „Aștept cu entuziasm acest congres deoarece sunt convinsă că voi afla informații noi și interesante care mă vor ajuta să mă apropii de Dumnezeu și să trăiesc în pace cu ceilalți”.

Sergiu și Cristina Desrobitu, din Râmnicu Vâlcea, analizează programul congresului „Urmăriți Pacea!”, care este disponibil pe jw.org în peste 500 de limbi

Martorii lui Iehova organizează congrese la nivel mondial de mai bine de 100 de ani. La fel ca în ultimii doi ani, și anul acesta congresul va putea fi urmărit online, fiind postat pe site-ul jw.org în lunile iulie și august. Congresul va putea fi vizionat și accesând secțiunea JW Broadcasting din aplicația gratuită JW Library ori folosind platforme de streaming, precum ROKU TV sau Apple TV. Programul este gratuit. Nu este necesar să se facă un cont online pentru a fi urmărit.  

Câteva idei ce vor fi analizate sunt:

  • Cum ne ajută iubirea să avem pace lăuntrică și să fim în pace cu semenii?
  • Este Biblia „calea spre pace în familie”?
  • Cum ne putem păstra pacea interioară când suntem bolnavi, când ne confruntăm cu probleme economice sau când suferim din cauza dezastrelor naturale? 
  • Cum ne ajută prietenia cu Dumnezeu să avem adevărata pace?

 

Ziua de program Data la care va fi disponibil pentru vizionare sau descărcare pe JW.ORG Datele la care Martorii lui Iehova de pe întregul pământ vor viziona programul
Vineri dimineață 27 iunie 2-3 iulie
Vineri după masă 4 iulie 9-10 iulie
Sâmbătă dimineață 18 iulie 23-24 iulie
Sâmbătă după masă 25 iulie 30-31 iulie
Duminică dimineață 8 august 13-14 august
Duminică după masă 15 august 20-21 august

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *