„Reper identitar- 203 ani de la nașterea istoricului Nicolae Bălcescu”

176 0

Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”

Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”, instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Vâlcea, în parteneriat cu Primăria Comunei Nicolae Bălcescu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Vâlcea și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, au organizat miercuri, 29 iunie 2022, de la ora 12.00 acțiunea: „Reper identitar- 203 ani de la nașterea istoricului Nicolae Bălcescu.

Evenimentul a debutat  cu depunerea unor jerbe de flori la statuia lui Nicolae Bălcescu. A urmat ceremonia de premiere a participanților la „Concursul național de poezie patriotică Nicolae Bălcescu”- ediția a XX-a și  simpozionul „Reper identitar: 203 ani de la nașterea marelui istoric Nicolae Băcescu”, dedicat sărbătoririi marelui revoluționar, om politic și patriot.

Prin organizarea acestui eveniment, a fost omagiat  Nicolae Bălcescu, un mare roman și patriot despre care Vasile Alecsandri scria: „Oameni de măsura lui Nicolae Bălcescu sunt încă rari între oamenii de astăzi. Acei care ca dânsul, în tot cursul unei existențe de luptă, au fost influențați numai de nobila simțire a amorului de patrie și care au visat și lucrat neîncetat la reînvierea și la mărirea neamului lor, merită să atragă respectul și simpatiile urmașilor!”

Hănulescu Valentin, șef de secție Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”

Articole asemănătoare

Serbarea guvernamentală

Postat de - 2 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterSerbarea guvernamentală care s-a ţinut la descoperirea statuei lui Ştefan V cel Mare (1456-1504) a dat ocazie la oarecari estravaganţe…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *