Așa primar, așa realizări! Proiect de 34 milioane de lei, aprobat pentru dezvoltarea stațiunii Călimănești

556 0

Unul dintre proiectele cu cea mai mare valoare depuse de administrațiile publice locale din județ, care a fost aprobat spre finanțare, este cel al orașului Călimănești. 

Nici nu e de mirare. Permanent se întâmplă ceva bun la Călimănești, de când edil șef este Fșlorinel Constantinescu. Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea proiectului „Extindere, reabilitare și modernizare rețea apă potabilă și canalizare în orașul Călimănești. 

Acest proiect are o valoare destul de însemnată, de 34.118.775 lei, banii fiind necesari pentru derularea unor investiții foarte importante pentru dezvoltarea frumoasei stațiuni de pe Valea Oltului. Acestea vor viza extinderea, reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă potabilă și de canalizare.

În paralel, continuă remodelarea peisagistică a orașului, trotuarele sunt modenizate, iluminatul public este unul de top, parcurile sunt foarte îngrijite și frumoase, clădirile istorice sunt reabilitate, iar activitatea zilnică este asemenea unui furnicar, turiștii iau cu asalt Călimăneștiul, pentru odihnă, recreere sau tratament. Este ceva absolut incredibil.

Un weekend cultural 

Și ca totul să fie și mai frumos, sâmbătă,  30 iulie, se va da startul unui eveniment cultural emblematic pentru localitate. În perioada 30 iulie – 9 august 2022, taberele de teatru și pictură vor face din orașul – stațiune capitală culturală a județului. 

Deschiderea oficială a celei de-a XIII-a ediție a Taberei Naționale de Teatru” Florin Zamfirescu” și a celei de-a XV-a ediție a Taberei de Arte Vizuale” Vlaicu Ionescu”, va ave loc pe 30 iulie, ora 17:00 pe terasa Hotelului Central din Călimănești, în cadrul căreia cei interesați îi vor cunoaşte pe participanții de anul acesta la cele două manifestări și vor putea admira creații artistice realizate în cele 14 ediții anterioare ale taberei de pictură.

Kandy Reisenauer 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *