Călimăneștenii care găzduiesc refugiați din Ucraina beneficiază de decontarea cheltuielilor pentru masa acestora

685 0

Românii s-au dovedit a fi deosebit de empatici și umani cu semenii lor din țara greu încercată de războiul inuman dus de ruși împotriva lor.
Primăria din Călimănești ajută, la rândul său și face un anunț important pentru locuitorii din Călimănești care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

Conform Hotărârilor nr. 9 și nr. 11 ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, referitoare la spațiile de cazare existente la nivelul județului, au fost aprobate 3 locații de cazare și asistență umanitară, cu un total de 159 de locuri: Internatul Liceului Tehnologic de Turism Călimănești, Pensiunea Parking Lotrișor și Pensiunea Alis.

Străinul intrat legal pe teritoriul României, precum și persoana care îl găzduiește, au obligaţia să anunţe despre aceasta organul de poliţie competent teritorial, în termen de 3 zile de la data intrării și, respectiv, a găzduirii.

Ulterior s-a stabilit și mecanismul de decontare din bugetul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă. Persoanele fizice care găzduiesc ucrainenii fugiți din calea dezastrului beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana acestor oameni. Trebuie să depună în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna precedentă, la Primăria orașului Călimănești, o cerere în care precizează numărul persoanelor găzduite, numele şi prenumele acestora, localităţile din care aceştia declară că provin şi intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor cu hrana, însoţită de mai multe acte, lista fiind pe pagina Primăriei Călimănești.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *