Astăzi, 03 august 2022, începând cu ora 10:00, pe parcursul mai multor ore, în sala de festivități a Teatrului „#Anton_Pann” din #Râmnicu_Vâlcea, având ca organizator Filiala PNL Vâlcea

138 0
🗓️ Astăzi, 03 august 2022, începând cu ora 10:00, pe parcursul mai multor ore, în sala de festivități a Teatrului „#Anton_Pann” din #Râmnicu_Vâlcea, având ca organizator Filiala PNL Vâlcea, cu participarea Președintelui PNL Vâlcea, profesor Cristian Buican, și a parlamentarilor liberali vâlceni, senator Claudia Mihaela Banu, deputat Laurențiu Nicolae Cazan, a președintelui comisiei de învățământ, Mihaela Andreianu, inspector general ISJ Vâlcea, a avut loc o discuție publică pe seama proiectului legii învățământului preuniversitar, urmată de o conferință de presă.
ℹ️ La discuții, care au avut un caracter foarte viu, au participat reprezentanți ai profesorilor, ai părinților, ai elevilor, ai autorităților locale, diverși cetățeni interesați. Despre meritele și scăderile legii s-au exprimat mulți dintre aceștia; poziții apreciative, dar și critice, având și membrii importanți ai Partidului Național Liberal din filiala noastră.
‼️ Dezbaterea a permis formularea unor concluzii care vor fi înaintate inițiatorului legii.
✅ În primul rând s-a recunoscut nevoia reformei învățământului astfel încât acesta să fie coerentizat sistematic și pus în acord cu dezvoltarea și așteptările societății.
✅ În al doilea rând, s-a constatat temeinicia datelor culese pe seama cărora a fost redactat proiectul, precum și seriozitatea muncii de redactare a lui.
✅ În al treilea rând s-a constatat utilitatea dezbaterii pentru că, în pofida, eforturilor de culegere a datelor din teren de către legiuitor, intervenienții au atras atenția asupra unor aspecte de detaliu, dar nu lipsite de importanță, cărora va trebui să li se găsească soluție prin proiectul legislativ.
✅ În fine, în al patrulea rând, participanții și-au exprimat convingerea că inițiatorul proiectului, căruia i s-au pus la dispoziție punctele de vedere reieșite din dezbatere, va ține seama de acestea și va știi să le trateze printr-o optimizare a proiectului legislativ.
ℹ️ Inițiind și participând activ la dezbatere, liberalii vâlceni, în particular parlamentarii și președintele filialei, țin să-i asigure pe concetățenii noștri că din postura de profesori, de părinți, de bunici, ei înșiși sunt deosebit de interesați de subiect, iar din postura de politicieni vor face ce este necesar pentru ca vocea vâlcenilor să fie auzită și respectată!
↗️ Filiala PNL Vâlcea ↗️
📌 ↗️ Partidul Naţional Liberal a lansat platforma interactivă de consultare online pentru noile legi ale educației!
📡 Intră pe ↗️ www.legile-educatiei.pnl.ro ↗️ și spune-ne părerea ta despre fiecare măsură în parte!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *