Schema de ajutor de minimis pentru atragerea investițiilor și crearea unor noi locuri de muncă în Râmnicu Vâlcea. Andrei Gheorghiu, viceprimarul Râmnicului.

Viceprimarul Andrei Gheorghiu (USR) propune acordarea de facilități fiscale investitorilor care creează noi locuri de muncă în Râmnicu Vâlcea

608 0

Schema de ajutor de minimis pentru atragerea investițiilor și crearea unor noi locuri de muncă în Râmnicu Vâlcea

Lipsa unei infrastructuri adecvate sau a altor facilități a făcut ca zona municipiului Râmnicu Vâlcea să înregistreze un regres în atragerea investitorilor și crearea locurilor de muncă, aceștia fiind atrași de zonele unde au putut beneficia de oportunități pentru dezvoltarea afacerilor.

Andrei Gheorghiu, președintele Flilalei USR Vâlcea și viceprimarul Râmnicului, a propus spre dezbatere și aprobare în consiliul local un proiect de hotărâre privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru acordarea de facilități fiscale la plata impozitelor pe clădiri și terenuri persoanelor juridice, în vederea atragerii de investiții, creării de noi locuri de muncă și susținerii dezvoltării economice durabile în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Obiective

Obiectivul general al acestei măsuri constă în atragerea investitorilor locali și străini, iar obiectivele specifice constau în realizarea de investiții și crearea unor noi locuri de muncă, dezvoltarea mediului de afaceri și implicit majorarea veniturilor la bugetul de stat și local.

Schema de ajutor de minimis se derulează în perioada 01.01.2023- 31.12.2023 (în limita bugetului alocat), urmărește impulsionarea și diversificarea activităților economice, stimularea investițiilor în mediul privat, crearea de locuri de muncă, susținerea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii din municipiul Râmnicu Vâlcea, precum și creșterea veniturilor bugetului local pe termen mediu, prin creșterea masei impozabile viitoare.

Se acordă reduceri la plata impozitelor pe clădiri și pe teren cuprinse între 30% și 100% din suma datorată de persoanele juridice, în funcție de valoarea investițiilor realizate și de numărul de locuri de muncă noi create.

Prin acest proiect ne adresăm antreprenorilor din toate domeniile, care realizează investiții noi în municipiului Râmnicu Vâlcea (pe toată raza administrativ-teritorială), cu valori cuprinse între 100.000 de euro și peste 1.000.000 euro și creează locuri de muncă, ca urmare a realizării investițiilor inițiale.

Schema de ajutor de minimis pe care a propus-o viceprimarul Andrei Gheorghiu face parte din programul USR pentru dezvoltare locală, are un impact pozitiv asupra bugetului și asupra mediului de afaceri local, se bazează pe legislația în vigoare, respectă principiile referitoare la transparență, monitorizare, recunoaștere mutuală, tratament egal și eficiența utilizării fondurilor publice.

Filiala USR Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *