Județul Vâlcea se află sub COD ROȘU de ploi abundente în intervalul: 02 septembrie, ora 15:00 – 03 septembrie, ora 03:00.

436 0

COMUNICAT DE PRESĂ

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie,  în zona montană și submontană a județului Vâlcea, se vor acumula cantități de apă de 70 – 90 l/mp și izolat peste 100 l/mp.

În vederea gestionării efectelor negative cauzate de ploile abundente preconizate de ANM, la ordinul prefectului Mihai Oprea, astăzi a avut loc o ședință extraordinară a membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, la sediul instituției.

În spațiul hidrografic Olt, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a instituit în intervalul 02.09.2022 ora 13:00 – 03.09.2022 ora 16:00, cod portocaliu hidrologic, pe râurile din bazinul hidrografic Olt cu afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Hoghiz, vizat fiind și judeţul Vâlcea.

Recomandăm  evitarea circulației în apropierea cursurilor de apă din zonele aflate sub coduri hidrologice și amânarea activităților sezoniere de pe maluri sau din preajma cursurilor de apă aflate sub avertizare.

Având în vedere fenomenele vizate, pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor să nu se expună pe cât posibil riscurilor.

(http://www.inhga.ro/warnings ; https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/ ; https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ ; https://fiipregatit.ro/ghid/prim-ajutor/ )

Prefect, Mihai Oprea

Articole asemănătoare

Oltexpo, în moarte clinică

Postat de - 5 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterOltexpo Centrul de Congrese și Expoziții Calimănești-Căciulata în continuare în moarte clinică. De la finalizare din 2010, în plină criză…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *