Aproape 50.000 de turiști au vizitat Călimăneștiul vara aceasta

447 0

Ca de obicei, Călimăneștiul rămâne stațiunea cea mai căutată din România, după cele de pe Litoral.
Totul este primenit, îngrijit, pus la punct. Clădiri istorice reabilitate, hoteluri noi și luxuoase, trotuare  refăcute, cu cel mai modern și optim sistem de iluminat din județ, centre culturale și de informare turistică, evenimente de renume, cu mii de participanți. Medicul Florinel Constantinescu a dovedit că este exact omul de care Călimăneștiul avea atâta nevoie!

Atracțiile sunt multiple, de la ștranduri cu apă termală, la parcurile amenajate superb, de la bazele de tratament, la obiectivele monahale fantastice, încărcate de istorie, de la terasele pline de flori și luminițe, cu muzică și dans, la spațiile destinate comerțului stradal, unde se găsesc tot felul de lucrușoare utile și suveniruri. Călimănești – Căciulata este o zonă atrăgătoare de la un capăt la celălalt, de aceea, nici nu e de mirare că într-o zi de vară, în plin sezon, a traversa localitățile minunate de pe Valea Oltului reprezintă o probă de încercare, datorită aglomerației. Putem spune că aproape întreg județul Olt se mută vara în Vâlcea, dar sunt și numeroși argeșeni, gorjeni, doljeni, bucureșteni și, desigur, oameni din toate colțurile țării. Traficul uman este colorat, viu, plin de veselie.

Numărul de turiști înregistrați în Vâlcea, în vara anului 2022: Călimănești – 48.350! Nemaivorbind de cei care doar au tranzitat, ori au zăbovit doar câteva ore.

Stațiunea Călimănești – Căciulata, un oraș care are o populație rezidentă de maxim 10.000 de locuitori a avut, astfel, de cinci ori mai mulți turiști în sezonul de vară. Extraordinar!

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *