Paleta de culori a toamnei s-a revărsat peste frumosul Călimănești 

800 0

Puține localități din țara aceasta se pot mândri că, toamna este atât de darnică cu ele, din punct de vedere estetic și, desigur, turistic. O explozie de frumusețe și culori!
Luna octombrie a venit cu întreaba debara. Hlamide bogate, eșarfe vaporoase, pelerine și mantii bogate, pălării cu boruri largi, din frunze în care, Maestrul Natură a aruncat, fără pic de zgârcenie, esențe pure, pigmenți nediluați.
Tonuri și nuanțe de verde crud, galben, ocruri, rubin și rugină, purpură și vișiniu, violaceu și chiar albastru. Și toate, oglindite ca-ntr-o poveste feerică, în apele calme ale Oltului.
Ați ghicit, este vorba de Călimănești.
A avut localitatea aceasta, după mulți ani în care părea aproape o paragină, șansa nesperată de a ajunge pe mâinile unui novator, a unui primar plin de viziune, care să redea strălucirea și chiar să depășească multe așteptări ale localnicilor și ale turiștilor. Florinel Constantinescu, medic. Practic, Florinel Constantinescu a însănătoșit Călimăneștiul și suratele, Căciulata și Cozia.
Infrastructura este pusă la punct. Parcurile, aleile, trotuarele, au fost reconfigurate, reamenajate, iluminate, îmbogățite.Veți observa, desigur, sistemul de iluminat public foarte ingenios, cu un corp pentru stradă și un alt corp atașat, pentru pietoni, la sugestia peisagiștilor care au dat o altă dimensiune vizuală și artistică localității.
Sunt ștranduri și bazine reamenajate sau noi, unități de cazare, mănăstirile se primenesc, oamenii se pot plimba pe Olt, cu șalupa, traseul către Lotrișor a fost, de asemenea, amenajat și este plin de turiști. Iar despre parcul cel mai frumos din țară, Poiana lui Căliman, nu putem decât să vă invităm să-l vizitați, mai ales acum, când toamna și-a risipit paleta cromatică în soiurile superbe de arbori și în întreg ansamblul. Jos pălăria, domnule primar! 

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *