ARCA Space a lansat spre vânzare criptomoneda AMiE pentru finanțarea programului de minerit asteroizi AMi Exploration

352 0

ARCA Space, Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică, a pus în vânzare criptomoneda de utilitate AMi Exploration (AMiE) emisă în rețeaua Avalanche. ARCA Space a disponibilizat 675 675 tokeni din totalul de 1 miliard emiși. Prețul unui token este de 0,1 dolari, dar pentru această primă vânzare, prețul este de 0,075 dolari. AMiE poate fi achiziționată cu moneda USDt nativă în blockchain-ul Avalanche.

Programul AMi Exploration, vizează accesarea celei mai mari resurse de metale prețioase precum platină, rodiu, aur, prin exploatarea minieră a asteroizilor din apropierea Pământului.

ARCA Space va folosi tehnologia EcoRocket, dezvoltată și testată deja, pentru a construi racheta EcoRocket Heavy și nava cosmică AMi Cargo.

Prima misiune de minerit este prevăzută pentru 2027, cu obiectivul de a aduce pe Pământ 1 000 kg de platină, în valoare de 34 milioane de dolari. Capacitatea maximă a capsulei recuperabile este de 2 500 kg, ceea ce reprezintă minereu în valoare de 85 milioane dolari pentru fiecare lansare.

Obiectivul ARCA este ca până în 2031 să aducă pe Pământ metale prețioase în valoare de 1 miliard de dolari și să cheltuiască 100 milioane de dolari pentru a contribui la combaterea unor probleme importante precum sărăcia, sistemul de educație, încălzirea globală și pentru continuarea expansiunii în Sistemul Solar, stimulată de rațiuni economice concrete.

Utilitatea monedei emisă de ARCA Space este legată de faptul că deținătorii vor putea folosi tokenii AMiE pentru a cumpăra cu prioritate metalele prețioase rezultate din programul AMi Exploration. Achiziționarea metalelor prețioase se va putea efectua în monedă fiduciară în procent de 80%, iar diferența de 20% în criptomoneda AMiE. De asemenea, un discount de 10% va fi aplicat pentru orice achiziție care va implica tokenul AMiE.

Deținătorii de monede AMiE vor putea să le tranzacționeze în viitorul apropiat pe piața cripto. Tokenul AMiE se poate cumpara de pe siteul AMiExploration.com

Video, Cine suntem – https://youtu.be/Xr7ChBYU4Fo
Video, AMi Exploration Etapele Misiunii – https://youtu.be/z4edxgmumxo

Articole asemănătoare

Valeriu Sterian

Postat de - 16 septembrie, 2021 0
FacebookTwitterA fost unul dintre liderii generației care a pus bazele folkului românesc, cea din anii ’70. Remarcându-se deopotrivă ca muzician…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *