Alex Ion, primul triatlonist care a coborât sub 4 ore la Half Ironman, se încalță în 10 secunde și mănâncă doar pizza înaintea curselor

298 0

Triatlonul este sportul oamenilor rezistenți, al sportivilor de fier, însă este și sportul celor care se încalță repede! Alex Ion, cel mai rapid triatlonist din istoria României la proba de Half Ironman, face antrenamente speciale de… încălțat!

”Doar în sezon mă antrenez, când mă pregătesc pentru cursele foarte rapide. Îmi ia cam 10-15 secunde, maxim. Toate sunt pregătite, sunt exact la îndemână ca să pot să le iau repede” – Alex Ion, recordmen național triatlon în proba de Half Ironman.

El glumește și spune că la cutremur ar fi singurul om care iese încălțat din casă.

”Pot să mă încalț repede și să fug” – Alex Ion, recordmen național triatlon în proba de HalfIronman.

Alex Ion este primul și singurul român care a terminat în mai puțin de 4 ore o cursă Half Ironman. El a făcutacest lucru chiar de două ori, mai întâi la Belgrad și, la o săptămână distanță, la H3RO Mamaia, unde și-a corectat propriul record național, terminând cursa în 3ore, 55 de minute și 36 de secunde. El spune că secretul formei foarte bune a stat și în… pizza.

”În ultimele trei săptămâni am mâncat o grămadă de pizza. În rest nu am mâncat nimic special. E una dintre cele mai safe lucruri pe care le poți mânca înainte de o competiție” – Alex Ion, recordmen național triatlon în proba de Half Ironman, campion H3RO Mamaia 2022.

El spune că nu se aștepta să reușească să termine două curse la rând sub patru ore, o performanță unică în triatlonul românesc.

”Nu mă așteptam, nu aveam în plan așa ceva. Pur și simplu am zis să trag de mine de la început la sfârșit, am vrut să văd cât de mult pot, cât de bine sunt antrenat, cât de bine am muncit perioada asta și totul a dat rezultate”– Alex Ion, recordmen național triatlon în proba de Half Ironman, campion H3RO Mamaia 2022.

A fost înotător de performanță până la 19 ani

Fost înotător cu prezențe pe podiumurile competițiilor importante pe plan național, Alex a ajuns la triatlon în 2017, pe când avea 19 ani. Așa cum recunoaște, dorea mai mult din sport.

”Cred că fac triatlon din 2017. Înainte am fost înotător. Am fost în primii trei la un moment dat, dar nu era sufucient pentru ce-mi doream eu să fac. La îndemnul antrenorului de înot și a celui de triatlon am fost îndemnat să trec la triatlon. Și mă bucur că am făcut acest pas, unul foarte bun pentru mine, după cum se vede” – Alex Ion, recordmen național triatlon în proba de Half Ironman, campion H3RO Mamaia 2022.

În vârstă de 24 de ani, Alex concurează la H3RO Mamaia din 2018 și spune că mereu s-a simțit bine la această cursă. Pentru că în loc de înghesuiala specifică vacanțelor la mare, are toată promenada doar pentru el.

”E foarte interesant, mai ales că am toată promenada pentru mine. Pot alerga liniștit și nu mă deranjează nimeni. E foarte, foarte frumos” – Alex Ion, recordmen național triatlon în proba de Half Ironman, campion H3RO Mamaia 2022.

 

Cea mai ieftină bicicletă de triatlon costă 5.000 de euro

Ciclismul este una dintre probele unde se poate face diferența în cursele de triatlon. Tocmai de aceea, bicicletele nu sunt deloc ieftine.

”Sunt destul de costisitoare. Cu cât vrei să ai mai multe chestii pe ea, cu atât o să fie mai scumpă. O bicicletă medie pornește de la 5.000 de euro și cerul e limita” –Alex Ion, recordmen național triatlon în proba de Half Ironman, campion H3RO Mamaia 2022.

El recunoaște că nu se pricepe și la reparat la fel de bine pe cât se descurcă la concurat.

”Câteva chestii micuțe știu să repar. În rest am băieții care se ocupă de tot ce am nevoie” – Alex Ion, recordmen național triatlon în proba de HalfIronman, campion H3RO Mamaia 2022.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *