Cel mai important proiect al județului Vâlcea a fost depus ieri, la Ministerul Fondurilor Europene, proiect ce vizează dezvoltarea Județului Vâlcea prin Programul Operațional Infrastructura Mare, denumit, pe scurt,P.O.I.M.

533 0
✅P.O.I.M. este un program european, care a fost elaborat pentru a fi în acord cu nevoile de dezvoltare ale României.
💧Fie că este vorba de lucrări de extindere rețele de alimentare cu apă, reabilitări conducte sau conducte noi, de captări de apă sau de modernizări stații de tratare, proiectul aduce nivelul de civilizație european în zeci de mii de gospodării ale cetățenilor vâlceni, propune, un standard nou, aduce apa și canalizarea, care lipseau cu desăvârșire sau erau blocate de investiții incomplete.
↗️Aceste lucrări de modernizare ridică standardul de locuire și crează locuri de muncă pentru vâlceni, micșorează diferențele dintre sat și oraș, în timp ce costurile de exploatare sunt diminuate.
↗️Am fost susținătorul acestui program, încă din faza de proiecție. Este esențial pentru dezvoltarea localităților și calitatea vieții din județul Vâlcea. După discuțiile purtate cu Domnul Secretarul de stat, Cristian Roman și cu Doamna Cecilia Văduva, Secretar general adjunct, despre importanța capitală a acestui proiect, pentru cetățenii din județul nostru, am primit asigurări că va fi implementat în termenii corecți, spre satisfacția locuitorilor din orașele și comunele care vor beneficia de investițiile lui majore.
✅Strategia POIM este orientată spre obiectivele Strategiei Europa 2020, în corelare cu Programul Naţional pentru Reformă şi cu Recomandările Specifice de Ţară. Proiectul în valoare de 200 milioane euro, promovează energia verde și eficiența energetică, prin utilizarea eficientă a resurselor și a unor moduri de transport prietenoase cu mediul.
🔊Vă voi ține la curent cu stadiul acestui proiect și țin să mulțumesc pentru colaborare instituțiilor vâlcene și primarilor din comunele, care au înțeles importanța proiectului și care s-au implicat activ, în realizarea lui, îndeosebi, primăriei Râmnicului, Apavil, Asociației ADI –APA – actorii cei mai importanți ai acestui proiect de dezvoltare european.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *