Fără cozi și așteptare inutilă la obținerea cazierului judiciar!

392 0
Astăzi, în plenul Senatului, am votat un proiect de lege, pe care l-am susținut prin semnătură, alături de inițiator, și care urmărește crearea unui cadru eficient de simplificare a procesului de obținere a certificatului de cazier judiciar prin introducerea reglementării ca eliberarea acestuia să poată fi făcută în mod electronic.
👉👉Prin acest proiect se propune ca atât emiterea actului cât și cererea de eliberare, să fie făcute în format electronic, astfel încât relația dintre stat și cetățean să fie simplificată.
Astfel, va crește gradul de accesibilitate al administrației publice pentru persoanele cu dizabilități fizice, mai ales cei cu handicap locomotor.
‼️‼️Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice.
✔️✔️✔️Această măsură este o promisiune respectată și se regăsește în Programul de Guvernare 2021-2024, și anume: “ Creșterea gradului de accesibilitate a populației la serviciile publice, precum și a calității serviciilor publice de interes local prestate “
Pentru cei care doresc să citească detaliile proiectului, o pot face pe acest link, cu mențiunea că votul final va fi dat la Camera Deputaților:
👇👇👇

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *