Comunicare și dialog internațional 2

585 0
În prima zi a vizitei noastre în Vietnam ne-am întâlnit la sediul Adunării naționale cu grupul de parlamentari vietnamezi condus de doamna Cao Thi Xuan. Ne-a însoțit, ca la toate celelalte evenimente diplomatice, doamna Cristina Romilă, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Vietnam. Contactele internaționale directe arată cel mai bine rolul decisiv pe care îl pot avea ambasada și ambasadorul în comunicarea dintre state și dintre reprezentanții statelor în lumea largă. Voi reveni deseori în cursul acestei relatări la contribuția atât de valoroasă pe care excelența sa Cristina Romilă a avut-o la reușita vizitei noastre în Cambodgia și în Vietnam.
Ne-am întâlnit așadar cu grupul parlamentar de prietenie din Vietnam, condus de doamna Cao Thi Xuan, la sediul Adunării naționale din Hanoi (vezi imagini). A fost o revedere emoționantă, presărată cu evocări ale momentelor petrecute cu ani în urmă de cele două grupuri în fiecare dintre capitalele țărilor noastre. Ne-am transmis reciproc intenția de a continua acest dialog și de a ajuta la diversificarea comunicării dintre cele două state la toate nivelurile de dialog.
La finalul discuției, am transmis doamnei Cao Thi Xuan invitația oficială de a vizita România într-un viitor cât mai apropiat. Dincolo de ținuta diplomatică a momentului și de rigorile impuse de protocol suntem cu toții oameni. Vă mărturisesc că m-am gândit imediat la bucuria de a pregăti această vizită cu dorința de a ajuta niște prieteni să cunoască și să înțeleagă România în timpul foarte scurt al unei vizite de acest gen. Ospitalitatea românească seamănă foarte mult cu cea pe care aveam s-o regăsesc în zilele care au urmat în timpul vizitei din Vietnam.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *