Clarificări utile de la Ministerul Finanțelor

213 0
Începutul acestui an a făcut necesare și alte clarificări în domeniul vânzării și cumpărării locuințelor. Este vorba despre taxa pe valoare adăugată aplicată la contractele încheiate până la finalul anului trecut. 5% în loc de 9%.
Am adresat la finalul anului trecut, de la tribuna Parlamentului, o întrebare Ministerului Finanțelor și am primit răspunsul pe care l-am publicat pe această pagină în data de 7 februarie 2024. S-au lămurit, datorită acelui răspuns, mai multe lucruri referitoare la cine face obiectul păstrării cotei reduse a taxei pe valoare adăugată la contractele pentru locuințe.
Mai mulți cititori mi-au scris pentru a semnala o neclaritate privind nominalizarea mai detaliată, în termeni juridici, a documentelor evocate în legislația care se aplică începând cu acest an. Am revenit cu o nouă întrebare adresată Ministerului Finanțelor și am primit deja un răspuns foarte amplu, cuprinzător, cred eu, util pentru identificarea tipurilor de documente la care se referă legea (vezi imaginile atașate). Răspunsul este semnat de Alin-Marius Andrieș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, căruia îi mulțumesc pentru enumerarea actelor juridice și pentru clasificarea lor foarte explicită, extrem de utilă celor care se află în una sau alta dintre situațiile contractuale cu furnizorii de locuințe. Îi îndemn pe toți cei interesați să urmărească textul publicat aici.
Interpelările și întrebările adresate Guvernului României de la tribuna Parlamentului sunt instrumentul cel mai rapid de clarificare a unei situații de interes public. Mulțumesc încă o dată celor care mi-au semnalat nevoia de informații mai explicite în jurul acestei legi și, evident, Ministerului Finanțelor care a oferit aceste informații la cererea mea.

Articole asemănătoare

La mulți ani!

Postat de - 24 ianuarie, 2024 0
FacebookTwitter Pe 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Țării Românești, după ce la 5 ianuarie…

Mărțișor

Postat de - 1 martie, 2024 0
FacebookTwitter Astăzi începe, calendaristic, primăvara, iar primăvara este anotimpul vieții, în primul rând. Al nașterii și al renașterii, al luminii…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *