Precizări

401 0

Sunt mâhnit (și surprins, totodată) că domnul viceprimar Andrei Gheorghiu nu reușește să se debaraseze de calitatea de lider politic și să încerce să învețe ceva mai multă administrație. Adică să-și însușească faptul că în acest domeniu, orice idee trebuie trecută prin „furcile caudine” ale specialiștilor și doar dacă întrunește toate condițiile legale poate să ajungă pe masa consilierilor.

I-am arătat domnului Gheorghiu toată deschiderea față de ideea prezentată privind Schema de ajutor de minimis pentru acordarea de facilități fiscale persoanelor juridice pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, dar ca orice propunere, indiferent de către cine este înaintată, ea trebuie avizată de specialiști în domeniu, drept urmare, am cerut punctul de vedere al directorului Direcției Economico-Financiare, al secretarului Primăriei și al consilierului pe probleme economice.

În urma analizei minuțioase a legislației europene referitoare la ajutoarele de minimis și a celei naționale din domeniul ajutorului de stat, al concurenței și privind Codul fiscal a rezultat că ajutorul de minimis se aplică, într-adevăr, până la 31 decembrie 2023, dar numai pentru investiții eligibile noi care să fie finalizate până la data de 31.12.2022 – adică peste o lună și jumătate! Ori schema de ajutor de minimis propusă de viceprimarul Gheorghiu menționa că solicitările privind acordarea de facilități să se înregistreze la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea până la data de 28.02.2023, ceea ce ar presupune ca acestea să fie acordate începând cu anul următor, adică de la 1 ianuarie 2024, deci după expirarea perioadei de valabilitate a ajutorului de minimis stabilit de Regulamentele Europene. Punctul de vedere rezultat din această analiză i-a fost comunicat viceprimarului Gheorghiu în data de 3 noiembrie.

În aceste condiții, să critici „administrația Gutău” (din care faci, de altfel, parte) pentru un pretins blocaj al unei inițiative gândită greșit și împotriva legilor încă de la început nu demonstrează decât că nu ești capabil să faci diferența între administrație și politică. Sunt dezamăgit de comportamentul domnului Gheorghiu care nu a înțeles, încă, modul în care funcționează administrația locală.

 

Mircia GUTĂU,

Primar

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *